Hírek a Civil Network-re

A Civil Network helyet biztosít civil szervezetek híreinek. Elsősorban a térségben és a régióban működő szervezetek híreit várjuk, – de bármely jó példának szívesen adunk teret, népszerűsítő felületet.

A bemutatkozás független attól, hogy a hír küldőjének van-e már weboldala, vagy sem, – de ha van weboldala, kérjük annak címét, elérhetőségét is elküldeni, hogy a “Mi Civil Network-ünk” így (is) bővülhessen!

A híreket, beszámolókat, eseményismertetőket a civil(kukac)civilnetwork.hu e-mail címre várjuk!

2 Komment

  1. Jenei Jánosné

    Bemutatkozás

    A Pajzsmirigy Betegek Csongrád Megyei Egyesülete ebben a betegségcsoportban elsőként jegyezte be magát Magyarországon. Ennek oka, hogy a szinte minden ötödik, e betegségben szenvedő ember méltán legyen képviselve megyei-, országos-, és globális szinten.
    Közhasznú szervezetként 2008 május 10-én lett törvényesen beiktatva.

    Cél szerinti besorolásunk: szociális tevékenység

    Alapvető tevékenységünk:

    – Érdekvédelmi tevékenység
    – Speciális rehabilitációs lehetőség felkutatása, elősegítése
    – Jogi segítségnyújtás
    – Információ-, tanácsadói szolgálat létrehozása
    – Napi kapcsolattartás
    – Együttműködés létrehozása hazai, és külföldi civil szervezetekkel
    – Szakirányú felvilágosító előadások szervezése
    – Kulturális tevékenység
    – Országos képviseletre törekszünk azonos célú csoportok szervezésével

    Tevékenységi körünket bővítjük létszámunk, és igényeink kialakulásával. Ezekkel a célokkal alakultunk, és igyekszik vezetőink segítésével mindent megtenni, hogy ezek a célok teljesüljenek, és igény szerint bővüljenek a jövőben.
    Tagjaink fele Hódmezővásárhelyi, míg a többiek helybéliek.
    Taglétszámunk folyamatosan emelkedik, jelenleg 60 fő, ezt pártoló tagok is képezik.
    Mivel a betegségben szenvedők társuló betegségben is szenvednek, ( daganat, mozgás-, hallás-, látássérüléseik, hormonális problémák stb.) ezért igyekszünk együtt működni társszervezetekkel, hogy kiegészíthessük egymás céljainak, követelményeinek előmozdítását. Tevékenységünket minden érintett, és annak családtagja részére elérhetővé tesszük ( médiákba, írott anyagokban ), hogy senki sem maradhasson társadalmi segítség nélkül. Tagjai vagyunk az EVP-nek ( Egészséges Vásárhely Program), hogy tanulhassunk, és segítsünk tájékoztatni.
    2008-ba már jelentős mennyiségű adományt is sikerült szereznünk a Béres Alapítványtól, a Máltai Szeretet szolgálattól, és eltölthettük az első közös karácsonyunkat is.
    A Vezetőség minden tagja társadalmi munkában végzi tevékenységét. Szakmai tapasztalatunk a belsőnkből fakad, becsülettel, tisztes éggel igyekszünk helyt állni, mindenkor a rászorulók érdekét szolgálni. Ez az ÉLETCÉLUNK:

    Elérhetőségeink:

    Elnök: Jenei Jánosné
    Székhely, elérhetőség: 6630 Mindszent, Szent István u. 38.
    Telefon: 06-30-292-9426
    e-mail. halka.terez@gmail.com

  2. Jenei Jánosné

    BEMUTATKOZUNK.

    Egyesületünk 2008-ban alakult Hódmezővásárhelyi és Mindszenti tagsággal. Jelenleg 150 fő veszi igénybe az egyesület nyújtotta lehetőségeket. Alapvetően az e- betegségben szenvedők a megye minden településéről,
    EREDMÉNYEINK:
    érdekképviseletet, szociális tevékenységet, ingyenes jogi felvilágosítást, Jogászunk végzi.Önkéntesen! teljes információ szolgálatot az elnök végez .Sportnapok, Gyógytornák, Rehabilitáció segítése Orvosi előadások, az Egészséges Vásárhely Program szűrő vizsgálatainak kihasználása. Együttműködési megállapodásokat kötöttünk hazai és határon túli szervezetekkel.
    Az INTEGRÁCIÓ megvalósítása!
    Kulturális programokat helyben rendezünk és más civil szervezetekkel .SZEGED VÁSÁRHELY.
    Vezetőség: 4 fő akik önkéntesen végzik feladatukat.
    Támogatóink: Mindszent Önkormányzata Hódmezővásárhely Önkormányzata ,Megyei Közgyűlés, Szerencse ZRT Bp,Máltai Szeretetszolgálat,Élelmiszer és Ruha adomány, 2010 a Szeretet Ünnepét 50 fő ingyenes vacsora műsorral egybekötött rendezvényét Vállalkozók..TÁMOGATÁSÁBÓL VALÓSÍTOTTUK MEG. Továbbiakban ezt szeretnénk folytatni, még hatékonyabban.

    “”KÖSZÖNETTEL VENNÉNK, HA SZEMÉLYI JÖVEDELEM ADÓJÁNAK 1%_KÁT EGYESÜLETÜNKNEK AJÁLNÁ FEL.””A BEFOLYT ÖSSZEGBŐL 2011-BEN A SZOCIÁLISAN RÁSZORULÓK KARÁCSONYÁT RENDEZZÜK MEG””
    ADÓ SZÁM :18479988-1-06

    SZÁMLA SZÁM:57400255-11099884 FONTANA CREDIT TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINDSZENT 6630

Kommentelés lezárva.