Májusi Találkozók 2011

Civil Parlament Hosszúhetény

Civil Parlament Hosszúhetény

A Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvány a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Demokrácia és Partnerség Fejlesztési Kollégium támogatásának köszönhetően, Települési Önkormányzatok, helyi és kistérségi civil szervezetek, vállalkozók bevonásával nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett a kistérségben.

A program neve „Le Tour De Cure”, amely egy preventív egészségügyi szűrőkampány, sport és családi nap. Ennek első rendezvényére május 21-én került sor a Komló és Környéke Bányászainak Találkozójával egy napon, közös szervezésben. A folytatás május 28.-án Hosszúhetényben a Gördülő Kerekek Fesztiválja ill. a másnap, a május 29-én szintén Komlón, a DÖKE Egyesülettel közösen megrendezett „Négy Évszak Futóverseny” pontgyűjtő sorozat tavaszi fordulója voltak. A program célja az egészségtudatosság és mozgás fontosságának előtérbe helyezése, a szabadidő hasznos eltöltése, a civil összefogáson alapuló sport és kulturális rendezvények megszervezésével. A rendezvényeken főleg helyi és kistérségi civil szervezetek, zenekarok, kulturális szervezetek léptek fel és kaptak bemutatkozási lehetőséget és egyúttal jó alkalom nyílt egymás megismerésére, a „Komló Kistérségi Civil Parlament” hálózat szélesítésére is.

A rendezvények folytatódnak, hiszen a Hosszúhetényi Önkormányzat támogatásával ősszel ismét eljön településünkre a PTE szűrőbuszos ingyenes egészségügyi szűrés, valamint kerékpáros kritérium versenyt is rendezünk a Zengő Kerékpáros Egyesülettel közös szervezésben.