Le Tour De Cure 3. etap- DÖKE 4 évszak futás

Annak érdekében, hogy tovább színesedjen a komlói és Komló környéki szabadidősport-rendezvények köre, a DÖKE idén első alkalommal hirdette meg a Négy Évszak Félmaraton, Minimaraton, Maratonka és Törp-maraton elnevezésű futóversenyét.

A Négy Évszak futás első (tavaszi) állomása május 29-én került megrendezésre a KBSK 400 méteres salakpályáján. Ez a rendezvény egyben a Nemzeti Civil Alapprogram által támogatott és a Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen megrendezett „Le Tour de Cure” programsorozat harmadik állomása volt.

A Négy Évszak elnevezés értelmében a futók a választott távot négy részletben – a négy évszakban – teljesítik, továbbá minden állomás dobogósainak díjazásán kívül összesített eredménylista alapján értékes ajándékok illetik meg mind a leggyorsabbakat, mind a legaktívabbakat.

A Félmaratont (5275 m) 29-en teljesítették, a Minimaratonon (2000 méter) 21-en vettek részt.

A Maratonka (1000 m) futama bizonyult a legnépesebb a maga 30 főjével. A Törp-maratonon (400 m) 18 gyermek versenyzett egymással. Így összesen közel 100 induló volt a különböző távokon. A programon várjuk aktív hosszúhetényi gyerekek nevezését is.