„Le Tour De Cure” – Mozgással az életért a holnapért program 2011. október 1. Hosszúhetény!

A Zengő hegység lábánál fekvő, pazar természeti adottságokkal rendelkező Hosszúhetényben 2011. október 1.-én szombaton, kerékpáros és szabadidős rendezvény kerül megrendezésre.

Az esemény célja, az egészséges életmódra nevelés és az egészségügyi preventív szűrővizsgálatok minél szélesebb körhöz való eljuttatása, figyelemfelkeltés. Így a rendezvény a PTE Diagnosztikai Központ október 3. naptól induló szűrőkamionos egészségügyi vizsgálatsorozatának felvezető etapja is egyben.  A szombati rendezvényre minden kerékpárost, sportolni vágyót, versenyzőt szeretettel vár a rendezőség.

Mi a „Le Tour De Cure”? A program egy szabadtéri rendezvény és road-show, így jellegéből adódóan civil szervezeteknek (tánccsoportoknak, dalosköröknek, fiatal művész tehetségeknek stb.) biztosít fellépési lehetőséget, így segít népszerűsítésükben, önmegvalósításukban. Ennek hatására nő a programban részt vevő civil szervezetek ismertsége, nagyobb esélyekkel szerezhetnek támogatókat, ill. adó 1%. kampányban is sikeresebbek lehetnek. A rendezvény egész napos program, sörsátorral, büfével.  A program célja a mozgás, a sport fontosságára való figyelemfelkeltés, amit főleg a gyerekes családok és a fiatalok körében szeretnénk népszerűsíteni. További cél a természet és környezetvédelem fontossága, ezért a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési eszköz népszerűsítését is célul tűztük ki. A résztvevők és családtagjaik megértik a természet és környezetvédelem fontosságát, felismerik a kerékpározás, mint alternatív közlekedési eszköz lehetőségeit, hiszen egy szervezett túra alkalmával, felkészült kísérőkkel gyönyörű természeti tájakra juthatnak el. A rendezvényen gyerekprogramok, játszóház, ill. a helyi vadaspark nyújt kikapcsolódási lehetőséget, továbbá érdemes megnézni a helyi üvegmúzeumot, túrázni az erdőben, felmenni a Zengő hegyre. Aki egész hétvégén kikapcsolódásra vágyik, nekik ajánljuk a hétvégén megrendezendő Villányi bornapokat és Pécs város megtekintését.

A programsorozatot 2011.évben az NCA támogatta, amelynek köszönhetően megismerhette a lakosság, népszerűvé válhatott. Ezt a porgramot már saját erővel és önkormányzati, valamint támogatói pénzekből valósítj ameg a Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítván yés a Zengő Kerékpáros SE.

A rendezvény fő támogatója Szigetvári Takarékszövetkezet.

További információ: Keszericze Zsolt   tel: +36-70-708-2268   email: info.hfa@index.hu

A részletes program 2011. október 1. szombat

  1. 1.    Területi Évadzáró kerékpárverseny- kb. 11.00.- kb. 13.00.- között

A rendezvényen a megjelölt Hosszúhetény Széchenyi (Felszabadulás) u – Fő út- Elkerülő út közötti szakaszon (továbbiakban körpályán) rendőri és polgárőr útbiztosítás ill. forgalomkorlátozás lesz azon a szakaszon, ahol a mezőny halad.  A település belső úthálózatán, a forgalmi helyeken (kereszteződések, buszöblök), ahol a kerékpárosoknak a KRESZ előírása szerint nincs elsőbbségük,  ott rendőrök (polgárőrök) biztosítanak. A versenyt kiváló útminőségű körpályán rendezzük.

  1. 2.    Gördülő Kerekek Felvonulása és Goda Péter Kerékpáros Emléktúra  a környék nevezetességeihez- kb. 13.30.- kb. 15.00. között

A felvonulás a helyi Mozitól a Hetény Vezér szoborig majd vissza, a kb. 20-25 km-es kerékpártúra Püspökszentlászló irányába halad tovább. A rendezvényt a helyi Polgárőrség biztosítja. A túra útvonala érinti Goda Péter 2010. évben tragikus balesetben elhunyt sporttársunk kegyhelyét.

  1. Kulturális és gasztronómiai programok a Mozi udvarán kb. 15.00.- kb. 18.00. óra között

A rendezvény az egészséghét felvezető eseménye lenne, szakmai programokkal és kulturális fellépőkkel, valamint „Nyárvégi kerti party” –val, finom ételekkel, italokkal. Minden indulót étellel, itallal várnak a szervezők.

 

KELLEMES IDŐTÖLTÉST KÍVÁN A RENDEZŐSÉG!