Balokány-liget: tízmilliós segítséget nyújt a pécsi önkormányzat

„Pécs zöld szívének” logójára pályázatot hirdetnek a civilek

Tízmillió forintot fordít a Balokány-liget közvilágításának korszerűsítésére a pécsi önkormányzat – ezt azon az eseményen jelentette be dr. Páva Zsolt polgármester, melyen megállapodást írt alá a város nevében a Balokány-ligetért Egyesület elnökével. A ceremónián a civilek egy újabb kezdeményezésüket is bejelentették: pályázatot hirdetnek a terület logójának elkészítésére.

– Komoly presztízsű terület további romlását tudjuk közösen megakadályozni – fogalmazott a megállapodás aláírása kapcsán Pécs első embere. Dr. Páva Zsolt emlékeztetett arra, hogy a civil összefogás közel két éve karolta fel a liget ügyét, és most már gondozott a park, továbbá esély nyílt a volt Pepita diszkó épületének felújítására is. A szóbanforgó szerződés értelmében a civilek határozatlan ideig fenntartják és működtetik a ligetet, amiért cserében az önkormányzat nem kér pénzt annak használatáért. A közvilágítás korszerűsítése a megállapodástól független dolog, de segíti a civil szervezetek céljainak megvalósulását.

Balokány

Aláírás a Balokány-ligetért

A terület újjáélesztésére korábban 20 civil szervezet lépett szövetségre. A Balokány Ligetért Összefogás képviseletében a Balokány-ligetért Egyesület kötötte a megállapodást az önkormányzattal. Dr. Pánovics Attila az egyesület elnöke abbéli reményét fejezte ki, hogy ezután még több tenni akaró csatlakozik az Összefogáshoz, s így megvalósulhat a tervezett városi családi és civil park, a Balokány valóban „Pécs zöld szívévé” válhat.

A lakosság támogatását a civilek újabb akcióval is igyekeznek növelni. Amint azt dr. Pánovics Attila bejelentette, pályázatot hirdetnek a liget logójának elkészítésére. A pénzdíjas verseny felhívása e hét péntekjétől érhető el a http://balokany.hu, valamint a http://www.facebook.com/balokany internetes oldalakon.

A logópályázat meghirdetését az Ökotárs Alapítvány, a Biokom Kft., a Pannonpower Holding Zrt. és a Pécsi Távfűtő Kft. is támogatja.