Baumann József kapta az I. Balokány-ligetért Díjat

Újonnan alapított elismerést adott át a Balokány-ligetért Egyesület. A díjat a terület megóvása és fejlesztése érdekében végzett munkájáért Baumann Józsefnek ítélték oda. 

Baumann József a Balokány-liget újjáélesztéséért létrejött civil közösség, a Balokány Ligetért Összefogás legaktívabb tagja. A mára havi rendszerességgel tartott takarítási akciók szervezőjeként, a lépésről-lépésre megvalósuló fejlesztések egyik ötletgazdájaként és kivitelezőjeként kezdettől fogva oroszlánrészt vállalt a szükséges munkák elvégzésében. Az ő elkötelezettségének köszönhető az Aranyeső- és a tó nyugati oldalán talált forrás kitisztítása, a tóba látványos vízsugarakat bocsátó lövőke elképzelése és megvalósítása. Baumann József folyamatosan ellenőrzi a víz mennyiségét és hőfokát, javítja a víz minőségét, s kapcsolatot tart az illetékes szervekkel, cégekkel, melyek körében a neve mostanra önmagában garanciává vált. A liget jelenlegi állapota, rendezettsége, tisztasága nagyrészt az ő lelkesedésének és óriási munkabírásának köszönhető.

Mindezek alapján a Balokány-ligetért Egyesület neki ítélte oda az I. Balokány-ligetért Díjat, köszönetképpen az eddig eltelt időszakban végzett munkájáért. A díjat ezentúl minden évben az említett célok eléréséért legtöbbet tett személy kapja meg, az egyesület döntése alapján.