Fiatal méhesgazda

Barath Tamas

Baráth Tamás méhész, fiatal gazda

Baráth Tamás, harmadik generációs méhészként, már gyermekkora óta ismeri a méhészkedés, a mézkezelés és a feldolgozás szakmai ismereteit. Fiatal agrárvállalkozóként a méhészkedésen túl szívesen mutatja be a mézkezelés folyamatát is az érdeklődők, a fiatalok és a látogatók számára.
A méhesgazda 2010-ben sikeresen indult az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Fiatal Gazda pályázaton, melynek eredményeként sikerült fejleszteni méhészetét. Az eltelt időszak alatt új kaptárak kerültek megvételre, ezek benépesültek. A méhészet működtetése érdekében sikerült pörgetőt vásárolni, mely a feldolgozás előkészítését célozza, de a pályázat biztosította a szállításhoz szükséges utánfutó beszerzését is, épp úgy, mint az aggregátor vásárlást, valamint a gazdaság környezetének rendbetételére alkalmas fűkasza beszerzését.

Baráth Tamás méhészete

Baráth Tamás méhészete

Tamás tervei között szerepel az állomány minél nagyobb méretűvé fejlesztése, később pedig egy üvegező, mézkiszerelő helyiség kivitelezése. E terv már része annak az elképzelésnek, mely keretében saját termékként, egyedi arculattal és egyedi csomagolásban lehessen találkozni termékével. A tervek megvalósításához pedig szükséges a hazai minőségi termelői méz.

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program