Ajtóbetét-gyártás még színvonalasabban – Telephelyet fejlesztett a Sümegi és Társa Kft.

Véget ért a Sümegi és Társa Kft. telephely-fejlesztő beruházása Tompán. Magyarország egyik legnagyobb ajtóbetét-gyártó cége közel 85 millió forintból alakította ki saját, új központját. A vállalkozás a beruházás nyomán még több megrendelést remél.

Korszerű gyártócsarnok, üzemtér, iroda és szociális blokk építése – ezt mind magában foglalja a pályázati projekt, mely a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében 42.475.002 Ft-os uniós támogatást kapott. A tompai Sümegi és Társa Kft.-nél már régóta vágytak ilyen fejlesztésre, hiszen a cég (akkor még bt.) 2004-es megalakulása óta folyamatosan fejlődik: 2-3 fős vállalkozásból 14-16 főssé nőtt, számos bel- és külföldi nyílászáró-gyártó és -forgalmazó partnere van, termékei eljutnak Ausztriába, Szlovákiába, Szlovéniába és Romániába is. A vállalkozás manapság már évi 9-10 ezer ajtóbetétet gyárt, dolgozói a technikai megoldásaikat és gyártó eszközeiket saját elgondolásuk alapján fejlesztették ki.

Csak éppen saját telephellyel nem rendelkezett idáig a cég. Bérelt ingatlanban termelt, amely ráadásul földút mellett, rossz időjárási viszonyok közt nehezen megközelíthető helyen fekszik. Miután ez már nem volt alkalmas további fejlesztésre, a jelenlegi állapotában pedig nem tudta kiszolgálni a megnövekedett igényeket, a Sümegi és Társa Kft. tulajdonosai a telephely átköltöztetéséről, valamint új, korszerű, minden igényt kiszolgáló gyártó és termelő részleg létrehozásáról döntöttek. Ehhez még 2011-ben meg is vásároltak egy területet – azt, amelyiken most megvalósulhatott a „Telephelyfejlesztés a Sümegi és Társa Kft.-nél” című projekt.

– Az ingatlanon egy leromlott állapotú épületet újítottunk fel és bővítettünk – mondja Sümegi Endre, a vállalkozás ügyvezetője. – Így az új központunk hasznos alapterülete – az irodáé, a csarnoké és az üzemtéré együttesen – megközelíti az 1000 m2-t! Úgy gondolom, ezzel minden érintett jól jár: a termékeink felhasználói is, hiszen az új, korszerű telephelyen előállított áruk minősége és száma is tovább emelkedik; a beszállítónk úgyszintén, mivel a termelés gyorsabb és még színvonalasabb lesz, ami több megrendelést és így nagyobb árbevételt jelent nekik is. Természetesen nem elhanyagolható célcsoport a saját cégünk tulajdonosi és alkalmazotti köre sem – a fejlesztés következtében ugyanis a Sümegi és Társa Kft.-nél további előrelépés várható, ami mind a munkahelyek megőrzése, teremtése, mind pedig az árbevétel-növekedés szempontjából is biztató jövőképet fest elénk.