A GÖRDÜLÉKENYEBB ÜGYINTÉZÉSÉRT – ANGOLTANFOLYAMON VETT RÉSZT A NÖVÉNYI BŐR KFT. DOLGOZÓJA

Sikeresen elvégezte a pécsi Növényi Bőr Kft. alkalmazottja azt az angol nyelvtanfolyamot, amelyre munkáltatója iskolázta be hat hónappal ezelőtt. Az utóbbi időben egyre inkább szükségét érezte a cég vezetése annak, hogy munkatársa angolul is tudjon kommunikálni, hiszen bőven akad dolga külföldi partnerekkel. A baranyai megyeszékhelyen működő vállalkozás feladata ugyanis az egykori Pécsi Bőrgyár területén a rekultivációs feladatok ellátása, valamint ehhez kapcsolódóan a külföldi befektetőkkel való kapcsolattartás.

Számos ipari ingatlan és üzlethelyiség vár az egykori Pécsi Bőrgyár területén arra, hogy újrahasznosítsák. Működik ott helyben egy mikrovállalkozás – a Növényi Bőr Kft., amely épp ennek a hatékony megvalósításáért felel, valamint az itt vállalkozó külföldi befektetőkkel való kapcsolattartásért. – További fejlesztéseket tervezünk hazánk egykori nagy múltú bőrgyárának ingatlanjai kapcsán – mondja Várnagy Valéria, a Növényi Bőr Kft. ügyvezetője. – Azon dolgozunk, hogy a még üresen álló ingatlanokat részben külföldi befektetők vásárolják meg illetve vegyék bérbe. A mi cégünknek is kulcsszerepe van ebben az értékesítési folyamatban, és ez azzal jár, hogy gyakran idegennyelven kell tárgyalnunk, kommunikálnunk a jelenlegi és a jövőbeni befektetőkkel.

Az ingatlanügyletekkel, saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó cég ez okból úgy döntött, angol nyelvi képzésre íratja egyik munkavállalóját. A 150 órás tanfolyamon nagy hangsúlyt kapott a nyelv szóbeli és írásbeli oktatása egyaránt. Az ügyvezető elmondta, azzal, hogy a vállalkozás munkatársa elvégezte a képzést, sokkal gördülékenyebben lesz képes intézni a cég mindennapi ügyeit külföldi partnereivel.

Munkahelyi képzés a Növényi Bőr Kft-nél (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0525) – ezzel a címmel 586 980 forintos pályázati támogatást nyert a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 1 fő 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta. A tanfolyamon részt vevő alkalmazott tanúsítványt kapott arról, hogy elvégezte a képzést.