HOGY MINDEN RÉSZLET VILÁGOS LEGYEN – ANGOLTANFOLYAMON VETTEK RÉSZT A TELESYS KFT. DOLGOZÓI

Külföldről érkező technológiák angol nyelvű leírásai, nemzetközi szakmai továbbképzések – ahhoz, hogy ezek minden részletét pontosan megérthessék, nyelvtanfolyamra iratkoztak be a Telesys Kft. dolgozói. A százötven órás akkreditált angoltanfolyam elvégzését a kaputechnikai vállalkozás Pécsett működő részlege európai uniós pályázati forrás segítségével biztosította.

Munkahelyi képzés a Telesys Híradástechnikai Kft-nél – ezzel a címmel 4 429 568 forintos pályázati támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretein belül a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 7 fő 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta.

A Telesys Kft-t 1991-ben alapították Pécsett. Komplett kaputechnikai, ipari ajtótechnikai és az ipari automatizálás területén nyújtott szolgáltatással várja ügyfeleit. A vállalkozás mára a Dél-Dunántúl piacvezető kaputechnikai vállalkozásává nőtte ki magát – jól példázza mindezt, hogy egy nagy áruházlánc minden hazai boltjában ez a cég építette be az önműködő kapukat.

A Telesys a tevékenysége során jellemzően külföldről érkező technológiákat használ – magyarázza Neu Ernő, a vállalkozás ügyvezetője. – Az ezek megértését szolgáló szakmai továbbképzések, amelyeket egy-egy külföldi gyártó tart, mind idegennyelven zajlanak. De például számtalan angol nyelvű műszaki leírással, használati útmutatóval és egyéb dokumentummal is nap mint nap találkoznak munkatársaink. Ha pedig ezek nem minden részletét értik, akkor bizony nehézségekbe ütközhet a munkájuk. Talán ennyi magyarázatból is látszik, hogy a munkánkban elengedhetetlen, hogy legalább egy bizonyos szinten tudjunk angolul. Ezért vágtunk bele a képzésbe.

A tanfolyamon részt vevő alkalmazottak tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést. Azzal, hogy a cég munkatársai teljesítették az angoltanfolyamot, várhatóan tovább javul a vállalkozás szolgáltatásának színvonala – és ezáltal természetesen versenyképessége is.