TARTSD A FORMÁD! EGÉSZSÉGRE NEVELŐ PROGRAMSOROZAT ZAJLOTT EGY ÉVEN ÁT A TARR KFT-NÉL

Tartsd a formád! – így szól a Tarr Kft. azon felhívása, amelyet még tavaly címzett a munkatársainak. Magyarország egyik legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező távközlési szolgáltatója ugyanis azt vallja: ügyfelei elégedettsége mellett fontos dolgozói testi-lelki harmóniája is. Egy éve annak, hogy a vállalkozás európai uniós támogatás segítségével belső egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indíthatott. A focikupától a túrákon át a stresszkezelési tréningig számtalan ingyenes, érdekes és egészséges programlehetőség várta a tarros dolgozókat.

A munkatársak körében végzett kérdőíves kutatásra alapozta a Tarr Kft. azt az egészségtervet, amelyet aztán nekik dolgozott ki és töltött meg nem kevés tartalommal. A kutatás, az egészségterv és a programok megvalósításában partnere a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. volt. – Számunkra a legértékesebb erőforrás az egészséges és képzett ember – vallja Tarr János, a Tarr Kft. ügyvezetője -, ezért kapva kaptunk az alkalmon, hogy e téren is hasznos, érdekes és szórakoztató tartalmakat nyújthassunk nekik. Az egy éven át tartó kampányunk során a stresszkezelésre, a lelki egyensúly megőrzésére irányuló programokat éppúgy kínáltunk nekik, mint például az egészséges táplálkozást vagy a kellő mennyiségű testmozgást a figyelem középpontjába állító elfoglaltságokat.

Interaktív honlap létrehozásával, és a honlapon indított „Sétálj vagy bringázz a munkába” versennyel indult a projekt. Ezután következett a számtalan program megszervezése Szekszárdon és Zalaegerszegen, a vállalkozás két telephelyén. Egészségügyi állapotfelmérés során többek között a munkatársak vérnyomását, vércukor-szintjét, látását ellenőrizték. Szakemberek – mindenekelőtt dietetikusok – vezetésével életmódklubok szerveződtek. Ezeken mindenekelőtt az egészséges táplálkozás, a kellő mennyiségű folyadék-, só- és energiabevitel kérdése állt a középpontban. Stresszkezelési technikák elsajátítására szakképzett coach vezette tréningek szolgáltak. Az aktív életmód mellett kardoskodva túrákat is szervezett a munkaadó, így például csoportosan kirándultak a dolgozók a Szekszárd környéki Haramia forráshoz. A szekszárdi és zalaegerszegi telephelyek csapatai focikupán mérték össze tudásukat, de volt például családi egészségnap is.

Tarr János azt mondja, a projekt egy éve a gazdag programkínálat mellett mindenekelőtt arra szolgált,  hogy vállalkozása munkatársai motiváltak legyenek abban, hogy az itt elsajátított tudást a mindennapjaikba is beépítsék. Reméli, hogy eztán is sokan lesznek, akik például biciklivel vagy gyalog járnak majd munkába, otthon is egészségesen főznek, odafigyelnek a stressz okozta betegségek előjeleire. Az ügyvezető azt ígéri, igyekszik cége is erre ösztönözni őket. Bár a pályázati támogatásnak már vége, önerőből is szervez nekik a jövőben egészségmegőrző programokat: bicikli- és gyalogtúrák, valamint különféle sportvetélkedők például már biztos szerepelnek a cég jövő évi naptárjában.