SPORTOT ŰZNEK AZ EGÉSZSÉGBŐL – EGY ÉVEN ÁT TARTÓ, EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA ÖSZTÖNZŐ PROGRAMOK ZAJLOTTAK A HR-RENT KFT-NÉL

Kiemelt hangsúlyt fektettek az egészséges életmódra a HR-Rent Kft-nél. A pécsi munkaerő-kölcsönzéssel és –közvetítéssel foglalkozó vállalkozás európai uniós pályázati támogatás segítségével egy éves egészségkampányt szervezett munkatársai számára. A cég felismerte: mind a dolgozóknak, mind pedig a munkáltatónak csak hasznára válhat az, ha jó közösségben, egészséges emberekkel folyik a munka.

Egy országos felmérés szerint 10-ből 9 ember szerint fontos lenne az, hogy a munkáltatók is valamilyen formán hozzájáruljanak munkavállalóik egészségéhez. A pécsi munkaerő-kölcsönzéssel és –közvetítéssel foglalkozó HR-Rent Kft. egy éven át több tucat programot szervezett dolgozói számára e cél érdekében. – A három fő csapásirány a dohányzásról való leszoktatás, az egészséges táplálkozás és a testmozgás fontosságának hangsúlyozása volt – mutatja be a kezdeményezést Feleki Attila. A cég ügyvezetője szerint munkatársai között arányaiban elég sokan cigarettáznak, és akadnak olyanok is, akik testsúly-problémákkal küszködnek. – Úgy gondoltuk, itt az alkalom: megragadjuk az Új Széchenyit Terv adta pályázati lehetőséget, és valami olyat kínálunk a dolgozóinknak, amit fizetéssel nem lehet helyettesíteni. Valami olyat, amiért remélhetőleg hosszútávon is hálásak lesznek a munkáltatójuknak. Természetesen abból, hogy a dolgozóink közül a jövőben többen a is egészségesebb életmódot folytatnak majd, nem csak ők maguk profitáltak! Ez a munkáltatónak is javára válik, hiszen kiegyensúlyozottabb, fittebb, terhelhetőbb emberek munkájára támaszkodhat.

Az egy éves kampány során a HR-Rent sokféle programlehetőséget biztosított dolgozói számára. A dohányzásról való leszoktatást egészségügyi állapotfelmérés előzte meg, majd szakember előadása és többalkalmas csoportfoglalkozás tett hatékonnyá azt. Dietetikus mutatta be az egészséges táplálkozás – például a megfelelő energia-, folyadék- és sóbevitel – fortélyait a hr-renteseknek, mégpedig interaktív előadás, kiscsoportos bemutató és receptklub keretében. Ezen kívül pedig egészségnapokat is tartottak, amelyeken például lehetőséget kínáltak a szervezők arra, hogy a résztvevők többféle sportágat is kipróbálhattak. És hogy mindezt a közösségformálással is kiegészítsék, kerékpártúrát, asztelitenisz- és asztalifoci-bajnokságot, labdarúgó-tornát, sőt, sportvetélkedőt is tartottak.

Feleki Attila azt mondja, nagyon hasznos, hogy a projekt keretein belül, szakemberek ajánlásai alapján egészségtervet dolgozhattak ki. Szeretné, ha ezt a programot a pályázati projekt lejárta után is tartani tudnák. A HR-Rent Kft. mint munkáltató azon lesz, hogy a jövőben is becsempésszen munkavállalói életébe egy-egy olyan impulzust, amely arra emlékezteti őket, hogy mindenkinek jó, ha egészségesebben él.