MÉG TOVÁBB FEJLESZTETTÉK A TOMPAI AJTÓBETÉT-GYÁRTÓ CÉGET

Többedik nagy volumenű fejlesztésén van túl a tompai Sümegi és Társa Kft. Az ország egyik legnagyobb ajtóbetét-gyártással foglalkozó cége a növekvő piaci igényekhez alkalmazkodva jelentősen bővítette eszközeit, fejlesztette gépparkját és informatikai rendszerét. Mindezek beszerzése azért volt fontos, hogy a termelés még magasabb minőségben folyhasson a gyárban.  A vállalkozás egyébként az elmúlt néhány évben – európai uniós pályázati támogatások segítségével – további jelentős fejlesztéseket hajthatott végre: nemrégiben új központba költözhetett, azután pedig korszerű raktárépülettel bővülhetett.

A Sümegi és Társa Kft. 2010-ben a dél-alföldi Tompa településen, egy földút mellett található gyártóbázison kezdte meg működését. Az annak idején bérelt, nehezen megközelíthető telephely egy 2012-es fejlesztéseknek köszönhetően átköltözhetett egy minden igényt kielégítő helyre, ahol az új irodaépület mellett modern gyártócsarnok is épült. A fejlesztés második ütemében megépülhetett egy minden igényt kielégítő, energiatakarékos technológiával épült raktárcsarnok is, amelyben mintegy 580 négyzetméteren raktározhatja a vállalkozás a gyártáshoz szükséges alapanyagokat és az elkészült termékeket. A fejlesztések során kiderült, hogy a termeléshez az eszközparkot is bővíteni kell. – A korszerű eszközök beszerzésével nemcsak a minőségen, hanem a mennyiségen is javítani tudunk – mondja Sümegi Endre, a vállalkozás ügyvezetője. – Beszereztünk többek között egy, az alapanyagok és készáruk mozgatásához szükséges gázüzemű, homlokvillás targoncát és egy, az elektromos gyalogkíséretű targonca működtetéséhez, valamint a gyártáshoz szükséges pormentes környezet biztosításához fontos önjáró seprőgépet. E tárgyi eszközökön túl az információs technológia kiépítése is égető feladat volt, amit most szintén meg tudtunk oldani, de még a cég katalógusainak, kiadványainak elkészítéséhez szükséges, korszerű munkaállomást is kiépíthettünk. A termékfejlesztés megkönnyítéséhez digitalizáló táblát szereztünk be, és az ügyviteli rendszer működtetéséhez ügyviteli szoftvert tudtunk vásárolni.

A jelenleg 14 főt foglalkoztató cég vezetése hisz abban, hogy érdemes nagy volumenű fejlesztésekbe belevágni. Célja mindezzel az, hogy üzleti pozícióját megerősítse, sőt, tovább javítsa. Tervezi ugyanis, hogy a jövőben újfajta termékek gyártásába is belefog, amelyek révén eddig csak külföldről behozható termékeket tud majd hazai áruval helyettesíteni. Ezzel pedig azt reméli, hogy a vállalkozással kapcsolatban állók egyaránt még elégedettebbek lesznek: mind a termékeiket felhasználók, mind a beszállítók, mind a bel- és külföldi nyílászáró-gyártók és forgalmazók, mind pedig a cégnél dolgozó alkalmazottak.

A Sümegi és Társa Kft-nél megvalósuló eszközbeszerzés a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében 6.234.640 forintos uniós támogatással készülhet el.

Sümegi és Társa Kft.

6422 Tompa, Katonasor tanya 54.

sumegi.endre@gmail.com

www.sline.hu