Rehabilitációs szolgáltatásokkal segít Csiszár Tamás a dél- dunántúli régióban

Vállalkozz Itthon! – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” – ez a címe annak a 2012-ben kiírt TÁMOP felhívásnak, amely a hazai mikrovállalkozást tervező, 18-35 év közötti fiatalokat segíti. Ezen konstrukciónak köszönhetően kapott lehetőséget a pécsi Csiszár Tamás is, aki rehabilitációs tanácsadói tevékenységet és segítő szolgáltatásokat készül nyújtani a dél-dunántúli régióban működő gazdasági társaságok, civil szervezetek részére.


Vállalkozásának átfogó célja, hogy felmérje a régióbéli vállalkozások – elsősorban megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek, egyesületek – fejlesztési elképzeléseit, problémáit, majd a szolgáltatásaival hozzájáruljon a vállalkozói és a nonprofit szféra fejlődéséhez, valamint az esélyegyenlőség megvalósulásához. Tamásnak ezen a területen több éves tapasztalata van, így átlátja a rehabilitációs foglalkoztatás sokrétű rendszerét, eligazodik a vonatkozó, évről évre változó jogszabályokban is. Miután széles kapcsolatrendszerrel is rendelkezik, úgy gondolta, minden feltétel adott ahhoz, hogy innovatív, hosszútávon fenntartható vállalkozást hozzon létre.

A kezdéshez szükséges vállalkozói készségek, képességek elsajátításában maga a konstrukció is segített, hiszen támogató szolgáltatásokat szervezett az indulók számára. A pályázók megszerezhették az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási és vállalkozói ismereteket, továbbá segítséget kaphattak az üzleti tervük összeállításához. Felmerülő kiadásaik finanszírozására pedig vissza nem térítendő anyagi támogatásban részesültek.

Tamás közel nyolc évig dolgozott munkaerő-piaci tanácsadóként a nonprofit szférában. Úgy gondolta, e tevékenységét független vállalkozóként is maximálisan tudja végezni. Versenytársaihoz mért előnye – ez alatt a kiegészítő szolgáltatások nyújtását érti a célcsoport számára – még elszántabbá tette. Mindehhez rendelkezésére állt megfelelő ingatlan és személygépkocsi is, a pályázat keretében pedig több, a működéshez elengedhetetlen eszközt vásárolt meg. Hat havi bér- és járulékköltségét is a támogatásból finanszírozta. Ami a jövőt illeti, azt tervezi, hogy új típusú tevékenységeket is bevezet, valamint új szolgáltatási piacokat kutat fel. Úgy véli, vállalkozása 2016-ra már önállóan fedezni tudja a felmerülő költségeit, és képes lesz nyereségessé válni.

Csiszár Tamás egyéni vállalkozó innovatív ötlete a TÁMOP-2.3.6.B-12-1/5-2014-0149 azonosítószámú, „Segítő szolgáltatások biztosítása a dél-dunántúli régióban” című projekt keretein belül 3.000.000 Ft támogatásban részesült.

További információ:

Csiszár Tamás egyéni vállalkozó

Telefon: +36 20 323 4636

E-mail: cstamas2@gmail.com