Célegyenesben a sportberuházások Nagykozárban és Borjádon

Hétvégére elkészülhetnek a sportközpontok két baranyai kistelepülésen. Borjád és Nagykozár – összefogva Bóllyal is – a lakosaik sportra szoktatásán dolgozik. A fejlesztéseiket az  „Egészség-megőrzési és sportolást ösztönző együttműködési kezdeményezés” című pályázati projekt tette lehetővé. 

Legalább 10%-kal növelik azon helybéliek számát, akik sportolnak – ezt vállalta a pályázatban Nagykozár és Borjád. Az előbbin műfüves futballpálya építése ér véget a héten, az utóbbin az iskola felújítása és benne a sportközpont kialakítása. Mindkét helyütt sokat várnak a fejlesztésektől, melyekbe a Bóllyal közös pályázatuk révén vághattak bele.

– Nagy lehetőség a településeknek ez a beruházás, mivel öregedő falvakról beszélünk, ezért fontos a fiatalok helyben tartása – mondja Kraszné Auth Szilvia. A “Zengő-Duna” Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezet-vezetője hozzáteszi: ehhez hasonló beruházás, amely ennyire a sportra koncentrált volna, nem volt még a települések életében. Épp azért abban bíznak, hogy aki sportolni szeretne, ezentúl nem máshová utazik, hanem helyben használja ki az immár rendelkezésre álló lehetőségeket. – A plusz szolgáltatással talán a fiatalok számára is vonzóbbak lesznek ezek a falvak – teszi hozzá Kraszné Auth Szilvia.

A pályázati projekt több mint kétezer lakost érint. A megvalósuló fejlesztések több mint 37 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatásból valósulnak meg.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>