Facebookos jótékonysági licitre fel! – A pécsi gyermekonkológiának segíthetünk

Fotó 1., Gyermeknapi díszítés a kórházi osztályon

Aláírt mez Dárdai Pál futballedzőtől, Dibusz Dénes kapustól és Nagy László kézilabdázótól, vagy épp dedikált labda Iványi Dalma pécsi kosaras ikontól – ez csak néhány azon 17 rangos sportereklye közül, amelyeket a Pécsi Tudományegyetem sportirodája ajánl fel nemes célra. Jótékonysági árverést hirdettek, melynek bevétele megkönnyítheti a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán folyó munkát.

 Fotó 2., Az egyik ereklye Dibusz Dénes kapus mezeEgyetemi sportélet szervezése és jótékonyság – ez a két dolog teljesen megfér egymás mellett a PTE Sportiroda tevékenységében. A 2013 szeptembere óta működő egység elsősorban egyetemi hallgatókat versenyeztet, illetve terel a tömegsport, szabadidősport irányába. Ám különösen ebben az évben számos karitatív kezdeményezés is kötődött a nevéhez: – Hogy miért segítünk? Egyszerűen mert mi ÍGY élünk – de mondhatom ezt úgy is, hogy mert mi így ÉLÜNK – fogalmaz az iroda vezetője. Hári József felidézi, hogy idén jótékonysági futásokat, sőt, táncgálát is szerveztek, melyek együttesen mintegy 6 millió forint bevétellel tették könnyebbé a támogatott célok megvalósulását. – A szeptemberi, „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű megmozdulásunk kedvezményezettje épp a pécsi Eurakvilo Alapítvány volt – folytatja –, amelynek most ismét segíteni szeretnénk – ezúttal azokkal a sportereklyékkel, amelyek az irodánk birtokában vannak. Örömünkre szolgál, ha ily módon mi is, valamint a licitálók is hozzá tudnak járulni daganatos gyermekek gyógyulásához.

A szóban forgó alapítvány immár kilenc éve dolgozik kis betegek felépüléséért. Az Eurakvilo a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályának háttérszervezete – azé az egységé, amely a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike, s ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Az alapítvány legfőbb célja az osztállyal kapcsolatba került, a dél-dunántúli régióban élő gyermekek kezelésének minőségbéli javítása, az életük megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük megsegítése.

Az Eurakvilo munkájának eredményességét tehát most mindenki segítheti, aki a https://www.facebook.com/events/459313238118613/ oldalon licitál a PTE Sportiroda által felajánlott ereklyék bármelyikére. Az árverés nyilvános, és egyszerűen működik: az egyes sportrelikviák leírása és a kezdő licit az adott fotó mellett szerepel. Licitálni ott, kommentben lehet, akár 1.000 Ft-onként is. A jótékonysági akció már zajlik, s a szervezői egészen december 30-án 18 óráig várják a felajánlásokat.

– Már a lehetőségért is nagyon hálásak vagyunk, s külön öröm, hogy a PTE Sportiroda idén immár másodszor szervez megmozdulást az Eurakvilo Alapítvány javára – mondja dr. Ottóffy Gábor, a klinika osztályvezető főorvosa, aki egyben a szervezet kuratóriumi elnöke is. – Mivel pedig napjainkban a daganatos gyermekek 75-80%-a sikeresen gyógyítható, kijelenthető, hogy a gyermekonkológia elsősorban az életről szól – így pedig számunkra és a betegeink számára kicsit talán még többet jelent a már általam is hallott „Mert mi így élünk” jelmondat.  Köszönjük szépen a segítséget!

A jótékonysági árverés további részletei a megadott Facebook-oldalon találhatók. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak az ereklyék felajánlásáért a következőknek: Bódi Focisuli, Hári József, Krizsán Nikolett, Magyar Korcsolya Szövetség, Marsalkó Péter, MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága, Ordonics Tibor, Pécsi Kajak-Kenu Club – Csaba András, PTE PEAC – dr. Ács Pongrác, PVSK-Veolia, Veres Erzsébet Ágnes.

További információ:

Farkas Éva alapítványmenedzser (telefon: +36 30 729 5841; e-mail: info@eurakvilo.com)
Honlap: www.eurakvilo.com; Facebook: www.facebook.com/eurakvilo

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>