Pályázat a Kodály Központ díjmentes használatára

Pályázatot hirdet a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.  civil szervezetek számára a Kodály  Központ díjmentes használatára. A nyertes pályázók egy-egy alkalommal a terembérleti díj megfizetése nélkül szervezhetnek rendezvényt a központban 2012. szeptember 1. és 2013. július 31. között.

A Kodály Központ 2010. decemberi megnyitása óta Pécs és a dél-dunántúli régió legfontosabb hangverseny- és konferenciaközpontjává vált. Rendszeresen szerveznek a házban nemzetközi szinten jegyzet komoly- és könnyűzenei koncerteket, szakmai találkozókat és konferenciákat. A Kodály Központ magas színvonalon nyújtott szolgáltatásait a jelentős teremhasználati költségek miatt azonban eddig csak üzleti alapon lehetett igénybe venni. A meghirdetett pályázat a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező civil szervezetek számára biztosít lehetőséget, hogy részesei lehessenek a Központ nyújtotta előnyöknek.

Kodály Központ

Kodály Központ - Pécs

A pályázatra olyan szervezetek jelentkezését várjuk, melyek megfelelő háttérrel és tapasztalattal rendelkeznek, hogy olyan méretű kulturális, jótékonysági programot, vagy konferenciát szervezzenek, amelyhez a Kodály Központ infrastruktúrája szükséges, azonban a teremhasználat anyagi feltételeit nem tudják ehhez biztosítani.

Az egyesületek konferenciák, hangversenyek és koncertek megszervezésére pályázhatnak. A nyertes szervezet díjmentesen veheti igénybe a Kodály Központ infrastrukturális és technikai alapszolgáltatásait, csak a szervezendő program, valamint a hosztesz- és ruhatári szolgálattal járó költségeket kell saját magának biztosítania. A beérkező pályázatokat a ZsÖK értékeli és készíti elő a bírálati folyamathoz, a nyertesekről a Pécs MJV Önkormányzatának Kulturális és Oktatási Bizottsága hoz döntést.

A pályázatokat 2012. február 28-ig kell benyújtani elektronikus formában a kodalypalyazat@zsn.hu e-mail címen, illetve a Kodály Központot üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. számára postai úton is: Pécs, H-7603 Pécs, Pf.: 27.

A pályázati dokumentáció és a részletes kiírás letölthető innen: