Balokány: egész máshogy néz majd ki a liget. Megkezdik a közvilágítási rendszer korszerűsítését

Bejárást tartottak tegnap a Balokány-ligetben. Átvette a munkaterületet az a cég, amellyel a pécsi önkormányzat szerződést kötött a terület térvilágításának fejlesztésére.    Ha minden terv szerint halad, a tó és környéke másfél hónap múlva már szebb fénybe öltözik esténként. 

Pécsett és környékén szinte nincs is olyan család, amelynek ne fűződne emléke a „régi” Balokányhoz. Nem kivétel ez alól a fent említett kivitelező cég, a Mélyépítő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója sem. – Gyerekkoromban én is rendszeresen jártam ide – idézi fel Sárán Ferenc. – A Hullám mellett az itteni strandot is nagyon szerettem, épp ezért engem is elkeserít, hogy az elmúlt húsz évben mennyire lepusztult az egész terület. Örömmel hallottam, hogy civil szervezetek újjáélesztenék a ligetet, és bizony jóleső érzés, hogy mi is részt vállalhatunk a fejlesztésben.

A bejáráson a többi közt a Balokány-ligetért Egyesület és az önkormányzat képviselői is részt vettek. A tervek szerint a kivitelező – elsősorban a tó körül és a sétány mentén – összesen 23 lámpaoszlopot állít. Sárán Ferenc azt mondja, a munkának valószínűleg a jövő hét közepén kezdhetnek neki, s másfél hónap alatt végeznek is a beruházással.

– Az egy héttel ezelőtt történtek után – akkor egy másik cég befedte a ligetben álló, tönkretett épület üresen tátongó külső ajtóit-ablakait – úgy tűnik tehát, hogy nemsokára újabb, még jelentősebb előrelépésnek örülhetünk – foglalja össze Berényi Zoltán, a Balokány Ligetért Összefogás szóvivője. – Ezúton is köszönet érte az önkormányzatnak, amely több mint tízmillió forintot fordított a közvilágítás korszerűsítésére. De köszönjük a nagyszámú egyéb támogató visszajelzést, biztatást is. Ezek újabb és újabb bizonyítékai annak, hogy a terület megújítása valóban közös ügy a városban. Éreztetik: velünk együtt nagyon sokan szeretnék, hogy a ligetből – a mostoha esztendőknek véget vetve – családi és civil park, „Pécs zöld szíve” váljon.