Csatlakozz hozzánk! Alakítsuk át együtt iskolánk környezetét!

… olvashatjuk a felhívást a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának weboldalán. Az “Alakítsuk át együtt iskolánk környezetét!” címmel megjelent felhívás szövegét teljes terjedelemben átemeljük. Az érdeklődők, segítők, támogatók Tarnai Gábor tanár úrtól kaphatnak további tájékoztatást, vagy figyelhetik az eseményeket az Iskolai pályázat környezetünk megújítására  Facebook oldalon.

PTE Babits M. Gimnázium - környezetátalakítás terv

PTE Babits M. Gimnázium - környezetátalakítás terv

A felhívás:

“Iskolánk egy nagyvolumenű pályázatot nyújt be a Nemzeti Erőforrás Minisztériumához., mely által megszépülhet iskolánk közvetlen környezete – a Ti környezetetek.

A pályázat tárgya: Az önkéntes jelentkezés alapján induló program lényege, hogy 9-12. évfolyamon tanuló diákok pedagógus vezetésével csoportosan, személyenként maximum 30 óra közösségi szolgálatot, amelyből a felkészítés és feldolgozás legfeljebb 5- 5 óra lehet, vállaljanak és teljesítsenek tanórán kívüli foglalkozás keretében. Célunk: intézményünk és (köz)területünk állagmegóvását szolgáló tevékenység (pl. parkrendezés, faültetés, építés, javítás, takarítás).  Ehhez szükségünk van rengeteg diákra és tanárra, (de akár szülőkre, civil szervezetekre és egyesületre is.) Minden közérdekű információt a Babits honlapon, a Diginaplóban, a nagytanáriban és a földszinti aulában közzéteszünk.

  • A diákseregtől és dolgozóktól minél több önkéntest várunk hétvégi délelőtti vagy délutáni munkára a tavasz folyamán. A munkafázisok és a diákturnusok egymást váltják a projekt kivitelezése során. Mivel a munka önkéntes, a felajánlott segítségért anyagi kompenzációt nem, ám jó hangulatot, ételt-italt tudunk biztosítani, az elvégzett teljesítményt jó szóval, komoly dicsérettel, állandó emlékparkkal honoráljuk – honoráljátok.”
PTE Babits M. Gimnázium - kertterv

PTE Babits M. Gimnázium - kertterv

1 Komment

  1. Babits-Komarov Baráti Kör

    Jó látni, hogy mindig történik valami az iskolánkban. A Babits-Komarov Baráti Kör is (természetesen) támogatja a projektet. És egy megjegyzés: jó példa lehet ez a kezdeményezés a civileknek, hiszen az iskola, a diákok, és a volt diákok és civil szervezetek együtt tehetnek valami hasznosat!

    Sok sikert!

    Weinreich László alelnök
    Babits-Komarov Baráti Kör

Kommentelés lezárva.