Sámli Színház az Idővonat Olvasótáborban

A Csorba Győző Megyei- Városi Könyvtár hagyományos nyári rendezvénye az Idővonat Olvasótábor, mely zárónapi programjában szerepel a Sámli Színház. A záróest 2011. július 30-án 18.00-kor lesz a Tudásközpontban.

Részlet a programból:
Improvizációs gyakorlatok Sámli Színház* – a Pódium előadásában
Szereplők: Juhász Péter, Magvasi Virág, Rill Boglárka
Felkészítő: Szász-Kolumbán Olga

A Pódium 1990. szeptember 1.-én született a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola kebelében. Hiánypótló szakkörként hozta létre Szász-Kolumbán Olga tanárnő. Diákjai hamar megértették a Pódium,- a színjátszás, az előadás lényegét. A tagság missziót teljesített, teljesít. Tudta, tudja, hogy a mai értékidegen világban a vers és prózamondó úgy érezheti magát, minta bűnös a vádlottak padján. A Pódium védjegyét 100 megyei, regionális, országos és nemzetközi díj is jelzi, amelyet Pécsről indulva New Yorkon át visszaérkezve az anyaintézetbe az elmúlt 20 évben megszerzett. Igazi eredménye díjakon innen, és túl a közös munka és az értékteremtés, az adhatás öröme, értékek népszerűsítése.

*A Sámli Színház a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és a Csorba Győző Megyei- Városi Könyvtár közös kezdeményezése, mely alkalmi teret és színjátszóteret biztosít kulturális kezdeményezéseknek.