Példaértékű összefogás a Balokányligetért!

Megalakult a Balokány-ligetért Egyesület. Példaértékű összefogást terveznek Pécsett.

Bejegyezték a Balokány-ligetért Egyesületet. Az Összefogás tagjai az új szervezetet elsősorban annak érdekében hozták létre, hogy az az önkormányzattal megállapodást köthessen a terület kezelésére. Alapító okirata szerint a liget fejlesztését is vállalja, megvédi a természeti értékeket, programokat szervez oda, és koordinálja a megóvásáért létrejött civil szerveződést. A civilek áldozatos munkájának köszönhetően az Összefogás már számos eredményt fel tud mutatni az elmúlt másfél évben, ilyen a rendszeres takarítások szervezése, különböző programok rendezése, és nem utolsósorban az Aranyeső-forrás megújítása.

Az egyesület megalapítása fontos állomás abban a folyamatban, melynek célja az, hogy a Balokány Ligetért Összefogás uniós forrást szerezzen a terület megújítására. A terveik szerint ősszel a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében olyan családi és civil park kialakítására pályáznak majd, amely számos érdekes és hasznos lehetőséget nyújthat majd a pécsi lakosoknak. A támogatásból rendbe hoznák a ligetben található épületet, melyben egyebek mellett kiállítótér, kávézó és sokféle civil program kaphat helyet. A pályázat sikere esetén a munka jövőre kezdődhet meg.

Berényi Zoltán az Összefogás szóvivője azt mondja, a következő hónapokban Pécsett példaértékű együttműködést kívánnak megvalósítani: – „A Balokány Ligetért Összefogás tagjai több mint egy éve dolgoznak közösen azért, hogy a lakosság körében jól ismert és egykor igen népszerű Balokány ismét kellemes kikapcsolódást nyújtó hellyé váljon. Végre megnyílt a lehetőség, hogy az önkormányzattal partnerségben belátható időn belül nagyszerű fejlesztések induljanak a ligetben. Mostantól minden lehetséges csatornát, fórumot igyekszünk kihasználni annak érdekében, hogy minél több embert, szervezetet, segítőt állítsunk magunk mellé. A Balokány Pécsé, és most ismét szép lehet – azt szeretnénk, hogy ezt az ügyet a városban mindenki magáénak érezze”.

 

Pécs, 2011. augusztus 12.

 

További információ:

Berényi Zoltán szóvivő,

Balokány Ligetért Összefogás

Tel.: +36 (20) 480-7663

Balokány-liget Pécs weboldala: http://balokany.pecsicivil.hu/

Balokány-liget facebook oldala: http://www.facebook.com/balokany

Munkálatok a Ligetben