Elkészült a kistérségi kerékpárút

Nem kis civil összefogás eredményeként, hosszú hónapok egyeztető időszakát, majd újbóli pályázást követően, a napokban fejeződött be a „Kerékpárút a Komlói Kistérségben”című beruházás.

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás sikeres (DDOP-5.1.1-09-2009-0005 azonosítójú) pályázatának köszönhetően végre elkészült a kerékpárút, mely Sikondát, Magyarszéket, Mecsekpölöskét és Komlót köti össze. A beruházás 197 millió forintos támogatást kapott, melyhez az érintett települések közel 28 millió forintos önrésszel egészítették ki. 

A TriGon Invest Építőipari Kft. által létesített, 11 és fél kilométeres aszfaltcsík mentén pihenőhelyeket és kerékpártárolókat is kialakítottak, melyek az útburkolati jelekkel és a jelzőtáblákkal együtt minden bizonnyal hozzájárulnak a kerekezők elégedettségéhez. A kerékpárút alkalmas arra is, hogy a térség települései és civiljei még szorosabbá fűzzék eddigi kapcsolatukat, és akár Orfű irányába bővítve a hálózatot, még tartalmasabb kikapcsolódást kínálhassanak az idelátogatóknak.

Mostantól nemcak az egyre több környékbeli biciklista, hanem az ország más tájáról érkezett turisták is megkedvelik a régen várt lehetőséget.