Megkezdte a panzióépítést a Colchicum Kft. Villányban

A közelmúltban indult el az a fejlesztés, amelynek keretében egyebek mellett szálláshelyeket alakít ki és melegkonyhát létesít a Colchicum Kft. A Villányban, a „vörösbor fővárosában” megvalósuló pályázati program a Tiffán pincészet szolgáltatásait teszi még színvonalasabbá és széleskörűbbé.

„Panzió építése a Szársomlyó tövében, a természetben” – ezt a címet viseli a projekt, melynek villányi kötődését nemcsak a címben szereplő hegy (a Villányi-hegység legmagasabbja) megemlítése jelzi rögtön, hanem a beruházó cég elnevezése is: a Colchicum hungaricum ugyanis a magyar kikerics latin neve, s ez a növény a Szársomlyó egyedi, védett virága, egyben a villányi borok jelképe is.

Ezen a vidéken foglalkozik szőlővel és borral a Tiffán pincészet, amely immár több évszázados múltra tekinthet vissza. Családi vállalkozás, a két tulajdonosa – fele-fele arányban – Tiffán Ede és fia, Tiffán Zsolt. A 20 hektáros szőlőterületen dolgozó pincészet mindent a minőségnek rendel alá, aminek köszönhetően nemcsak az országhatárokon belül, de nemzetközi hírnévnek is örvend.

A pincészet látogatói részéről már több esztendeje rendszeresen felmerül az igény, hogy egy-egy borkóstoló után meg is szállnának a birtokon. Erre reagálva pályázott a Colchicum Kft. panzió kialakítására, hogy az ide érkezők még széleskörűbb, még vendégbarátabb szolgáltatásokat kapjanak. Miután a pályázat nyert, a napokban már meg is kezdődhettek a kivitelezői munkák.

A fejlesztés az elkövetkező hónapok során sok mindenre kiterjed majd: egyrészt egyes szolgáltatások megújulnak (borozótér), másrészt újakat vezetnek be (panzió 20 férőhellyel, kerékpárkölcsönzés, melegkonyha). Mindezzel összefüggésben két munkahelyet is teremtenek. A megújuló energia hasznosítása és az akadálymentesítés ugyancsak részét képezi a beruházásnak, amelynek legkésőbb 2014. május 31-ére kell befejeződnie.

A „Panzió építése a Szársomlyó tövében, a természetben” című, „DDOP-2.1.2-12-2012-0010” azonosítószámú projekt a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összértéke 154.184.110,- forint.

Colchicum Szolgáltató Kft.

7773 Villány, Erkel Ferenc utca 10.

iroda@tiffans.hu

www.tiffans.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu