NYELVTUDÁSSAL LÁBALNAK KI A VÁLSÁGBÓL – ANGOLTANFOLYAMON VETTEK RÉSZT A HŐ-CSŐ 1998 KFT. DOLGOZÓI

Gördülékenyebben megy a munka eztán a bonyhádi Hő-Cső 1998 Kft-nél. Százötven órás, akkreditált angol nyelvi oktatást kapott ugyanis a cég 5 munkatársa. Az épületgépészettel foglalkozó tolnai vállalkozás azért élt ezzel az európai uniós pályázati lehetőséggel, mert az egyre több külföldi megkeresésben látja a jövőt.

– Eddig önerőből nem volt pénzünk arra, hogy nyelvtanfolyamra írassuk a munkavállalóinkat – mondja Takács Árpád, az épületgépészettel foglalkozó Hő-Cső 1998 Kft. ügyvezetője: – Annak szükségét azonban egyre inkább érezzük, hiszen cégünk stratégiai célja nyitni a külföldiek irányába. Sajnos a válság rajtunk sem szaladt át nyomtalanul. Azt gondoljuk, akkor tudunk a leghatékonyabban kilábalni a nehézségekből, ha a határainkon túlról is találunk új partnereket. Szerencsére egyre többen keresnek meg külföldről is bennünket!

A velük való kapcsolattartáson túl másként is a vállalkozás hasznára válhat az, hogy munkavállalói közül többen is beszélnek angolul. Az épületgépészeti feladatok – és azon belül is leginkább a víz-, gáz-, fűtés- és légkondicionáló berendezések üzemeltetési és szerelési munkáinak – magas színvonalú ellátása nem működhet anélkül, hogy a szakemberek ne ismerkednének újabb és újabb technológiákkal. Azok leírásai pedig gyakran csak idegennyelven hozzáférhetőek.

Az ügyvezető azt mondja, nagyon örül, hogy 100%-os európai uniós támogatást nyertek el arra, hogy közülük öten nyelvtanfolyamra járhassanak. Az angolórákon öten vettek részt.

Munkahelyi képzés a Hő-Cső Kft-nél (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0911) – ezzel a címmel 3 001 411 forintos pályázati támogatást nyert a Bonyhádon tevékenykedő cég. Az összeget 5 fő 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta. A tanfolyamon részt vevő alkalmazottak tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést.