Senior Tájékozódási Futó Világbajnokság – közlemény

Közlemény: a Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság rendezéséről Komlón, és az ezzel kapcsolatos forgalomkorlátozásról 

A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány, illetve ennek keretében működő Szervező Bizottság Komló város Önkormányzatának támogatásával 2011. július 3.-án rendezi Komlón a Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság (WMOC2011) rövid távú futamának döntőjét. A versenyen több mint 3500 35 év feletti, és ennél idősebb korú sportoló vesz rész a világ minden tájáról, összesen 43 országból.

 A verseny területe a kenderföldi, szilvási lakóterületen, arborétumban, Bányász parkban lesz.

A versenyzők a rajtokból 10.00-14.00 óra között indulnak, percenként 8-10 fő.

Az indulók a verseny területén elhelyezett piros-fehér bóják által meghatározott, korcsoportjuknak megfelelő pályán, de kötetlen útvonalon futják végig a versenyt. A verseny utolsó szakasza a Bányász Parkban, a cél a Sportcsarnok előtt lesz.

A verseny központja a Városi Sportcsarnokban lesz. A verseny eredményhirdetését július 3.-án 14.30 órakor a Városház téren tartják a komlói Blues Taxi Saxophone Band közreműködésével. 

A rendezvényhez kapcsolódóan ezen a napon forgalomkorlátozás lesz az alábbiak szerint: 

A verseny rendezése miatt július 3.-án 6.00-17.00 óráig a Kossuth Lajos utca a Pécsi úti elágazástól a buszpályaudvar bejáratáig a forgalom elől le lesz zárva. A Kossuth utca e szakaszáról a gépkocsiforgalom el lesz terelve a buszpályaudvar – Bem utca – Pécsi út útszakaszra. A távolsági és helyi buszok is ezen az útvonalon közlekednek.

Az 1. sz. busz megállója a Kossuth utcai OTP helyett a buszpályaudvar szélén, a Bem utcában lesz.

Ezen kívül kérjük a gépkocsivezetőket Szilvásban és Kenderföldön lassan, óvatosan vezessenek, mivel a versenyzők időnként az úttestet is keresztezik. Azokon a helyeken, ahol nagyobb számú átfutás várható, rendezők és polgárőrök irányítják szükség szerint a forgalmat. 

A rendezők kérik a forgalomváltozás miatt a lakosság megértését, továbbá a város területén kihelyezett piros-fehér bóják, illetve állványok védelmét.

További információk a versennyel kapcsolatban a wmoc2011.hu honlapon találhatók. 

Szeretettel várunk minden komlói polgárt nézőként, szurkolóként is a Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság sprint döntőjére és az ünnepélyes eredményhirdetésre!