Mecsekfalui falunap: Remek programok rekkenő hőségben

Rekkenő hőségben július 9-én rendezték meg Mecsekfalun az idei falunapot.

A Mecsekfalui Részönkormányzat szervezésében lezajlott program délelőtt 10 órától kezdődött, amikor a gyermekek kapták a főszerepet. A légváron kívül aszfaltrajz-, illetve lufifújó- verseny várta az érdeklődőket.

Ezzel párhuzamosan már a főzőverseny résztvevői is aláfűtöttek a bográcsoknak. (A tikkasztó hőség ellenére derekasan állták a próbát a szakácsok. – a szerk.) Délután két órakor záródó versengésben a remekebbnél remekebbre sikerült pörköltek, sült húsok, agyagedényben párolódott töltött káposzták versenyében Bodor József csapatának főztjét találta a legízletesebbnek – a település önkormányzati képviselőjét,Schalpa Anettet,  Polics József polgármestert és Mátyás Imre plébánost is felvonultató zsűri. Mögöttük – a szintén remekművet alkotó – Kálmán Ferenc, illetve Péter Szabó Zoltán baráti társasága végzett a dobogón.

A 15 órától kezdődő kulturális programban íjászok látványos produkciója, Kangoo Jumps és hastánc bemutató, Tibay Győző tánc-show-ja, a T-Dance és a magyarhertelendi County Bandits bemutatója kapott helyet A Magyaregregyi Néptánccsoport pedig a település utcáján táncolva csinált kedvet az este kezdődő Wery-Take bálhoz.