KIFLIT TESSÉK – ANGOLUL! – NYELVTANFOLYAMOT VÉGEZTEK AZ MBA HUNGARY KFT. DOLGOZÓI

Friss, illatos, étvágygerjesztő péksütemények várják a betérőket a pécsi Európa pékségben – és eztán igény esetén akár angolul kiszolgáló eladók is. Bár nem lesz könnyű az összes finomság angol nevét is megtanulniuk, annyira már most képesek az ott dolgozók, hogy a boltba betérő külföldi turistákat gond nélkül kiszolgálják. A cég vezetése hat munkavállalóját iskolázta be százötven órás angoltanfolyamra. A képzést mindnyájan sikeresen el is végezték.

– Vállalkozásunkkal hosszútávon gondolkodunk – mondja a pékséget működtető MBA Hungary Kft. ügyvezetője, Jagicza Gábor -, ahhoz pedig elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a hasonló profillal működő cégekkel, sőt, akár jobbak is legyünk náluk. Pécsett, a belváros szívében, a Széchenyi tér közvetlen közelében van két pékségünk – ott, ahol több hasonló üzlet is működik. Vannak törzsvásárlóink, de nagyon örülünk például a hozzánk betérő külföldi turistáknak is.

A belvárosban sétálgató külföldi vendégekre pedig okkal számíthat a pékség, hiszen egy-egy főétkezés között gyakran választanak a finom pogácsák, bagettek és sütemények közül. Ha pedig nem tudnak magyarul, bizonyára jó érzéssel tölti el őket, ha az eladók akár angolul is ki tudják szolgálni őket.

A hosszútávú gondolkodás jegyében az MBA Hungary Kft. élt azzal a pályázati lehetőséggel, amely azt támogatta, hogy munkavállalói továbbképezzék magukat. Közülük hatan vállalták a százötven órás angoltanfolyamra járást. Elmondásuk szerint jót tett nekik a napi rutin mellett egy kicsit mással is foglalkozni. Remélik, hogy a képzésen szerzett tudásuknak pedig már a mindennapokban is hamar hasznát veszik. Közeleg ugyanis a nyári főszezon, amikor ezrével érkeznek Pécsre a külföldiek. Szívesen várják őket egy-egy falatnyi finomsággal, egy hűsítő üdítővel és pár kedves angol szóval az Európa pékségben.

Munkahelyi képzés az MBA Hungary Kft-nél (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0890) – ezzel a címmel 3 480 601 forintos pályázati támogatást nyert a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 6 fő 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta. A tanfolyamon részt vevő alkalmazottak tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést.