AZ ARANYGALUSKA ANGOLUL – NYELVFOLYAMON VETTEK RÉSZT A PÉCSI ÉTEL-TÁRS KFT. DOLGOZÓI

Ha ad magára egy Pécs történelmi belvárosában működő étterem, akkor az igényes ételkínálaton túl fontos odafigyelnie arra is, hogy vendégei minőségi kiszolgálásban részesülhessenek. Ehhez pedig feltétlenül hozzátartozik az is, hogy például a külföldi vendégekhez a felszolgáló-személyzet idegennyelven tudjon szólni. A jól menő éttermet működtető Étel-Társ Kft. felismerte ezt, és tizennégy munkavállalóját angoltanfolyamra íratta be. Az étterem dolgozói a napi munka mellett is könnyedén vették a képzés kihívásait, mindannyian tanúsítvánnyal zárhatták tanulmányaikat.

Tíz éve annak, hogy pécsiek százai járnak ebédszünetükben menüzni az Étel-Társ Kft. belvárosban működtetett Aranygaluska nevű éttermébe. A kiszolgálás gyors, a kínálat bőséges, az ízek finomak. Az éttermet működtető cég vezetője azt mondja, minden erejükkel azon vannak, hogy az ebéd hétközben se csak egyszerűen egy gyors étkezés legyen, hanem igazi gasztronómiai élmény.

Bár Pécsett egész évben számtalan külföldi vendég fordul meg a vendéglátóhelyeken, az igazi dömpingre mégiscsak nyáron számíthatnak az éttermek. Ezzel pedig elérkezett az Aranygaluska dolgozói számára a „főpróba”: mostantól egyre gyakrabban tesztelhetik angoltudásukat – azt az angoltudásukat, amelyet nemrég szereztek meg illetve frissítettek fel egy tanfolyamon. – Tizennégy munkatársunkat írattuk be akkreditált angoltanfolyamra – mondja Vajda Virág Annamária ügyvezető. – Szükségét éreztük annak, hogy ne csak az ételkínálatunkon, de a kiszolgálás minőségén is javítsunk. Ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy ha külföldi vendégek térnek be hozzánk, akkor az alkalmazottaink meg tudják értetni magukat velük. Sokkal szívesebben fognak így legközelebb is visszajönni hozzánk, sőt, biztos vagyok benne, hogy ez esetben másoknak is továbbajánlanak bennünket.

Munkahelyi képzés az Étel-Társ Kft-nél (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0734) – ezzel a címmel 8 154 438 forintos pályázati támogatást nyert a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 14 munkavállaló 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta. A tanfolyamon részt vevő alkalmazottak tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést.