Karácsonykor nyit a négycsillagos Xavin Hotel Harkányban

Célegyenesbe érkezett a Xavin Hotel kétéves fejlesztése. A harkányi szállodában heteken belül véget ér az a nagyberuházás, amely 94,5 millió forintos pályázati támogatás révén valósulhatott meg. A hotel kívül-belül megújul, szolgáltatásainak száma és színvonala is tovább nő. December 25-étől már négycsillagos hotelként várja a kikapcsolódni vágyókat – ráadásul „háromcsillagos árakon”.

Noha a „Megújul a harkányi Xavin Hotel” projekt már 2012 novembere óta tart, a szállodát csak a napokban zárták be. A beruházás ugyanis most ért odáig, hogy – egy rövid időszakra – a recepciót és az éttermet is meg kellett szüntetni. Mindkét épületrészt kifestik, új burkolatot és bútorokat kap, sőt a világításukat is korszerűsítik. Mivel pedig emellett már csupán a wellness részleg próbaüzeme maradt hátra, december 25-ére, tehát karácsonyra már be is lehet jelentkezni a Xavinba!

A fejlesztéssel az eddig háromcsillagos minősítésű hotel átlép a négycsillagos kategóriába. Ez annyit jelent, hogy a korábbinál is modernebb, nívósabb, gazdagabb kínálatú szálloda fogadja majd a fürdővárosba érkezőt. A kínálatban szerepel a többi közt 34 nagyon igényes szoba központi klímával, kitűnő és korlátlan wifi szolgáltatással; érintőkártyás beléptető-rendszer, mozgáskorlátozott-mosdó, 24 órás szobaszervíz, valamint beépített modulos, hűtött-fűtött büférendszer is. A wellness-lehetőségekről pedig külön is szólni kell: a Xavin Hotelben például sókamra, lávaköves masszázs, kombinált szolgáltatáscsomagok is szolgálják majd a vendégek feltöltődését. Mindez nemcsak magyar, német, angol, cseh és orosz párokat, üzletembereket, családokat, csoportokat vonzhat ide: a szálloda kerékpáros turisták, allergiások, mozgásszervi betegséggel küzdők kedvelt célpontjává is szeretne válni.

Végi Jánosné tulajdonos azt mondja, csupán egyvalami nem változik: a fő céljuk és elvük változatlanul az, hogy vendégeik minőségi szolgáltatásokat kapjanak, megfizethető áron. Éppen ezért a hotel karácsonytól kezdve hónapokon át a korábbi díjszabás szerint kínálja a szobáit és a szolgáltatásait, vagyis aki a Xavint választja, az négycsillagos szálláshelyet kap – háromcsillagos árakon.

A fejlesztésre az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja keretében a Xavin Vendéglátó Kft. pályázott. A „Megújul a harkányi Xavin Hotel” című projekt (pályázati azonosító szám: DDOP-2.1.2-12-2012-0004) 94,5 millió forint támogatást nyert el. A kivitelezés 2012. november 9-én kezdődött, és 2014. december 31-én ér véget. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, segítségével a cég tíz munkahelyet tud megőrizni és három újat teremt.