Épülnek a sportközpontok

Már festik a borjádi iskolát, Nagykozárban pedig készül az új focipálya. Az „Egészség-megőrzési és sportolást ösztönző együttműködési kezdeményezés” című projekt keretében három különböző adottságú település fogott össze Baranya megyében, hogy megmozgassa lakosságát. Május 31-ig elkészül a több mint 37 millió forintból, uniós támogatással megvalósuló beruházás.

Nagykozáron műfüves futballpályát építenek, míg Borjádon a meglévő iskola állagát javítják fel, hogy ott sportközpontot alakítsanak ki. A pályázat fő célja az egészségmegőrzés ösztönzése, valamint a lakosság sportolási lehetőségeinek támogatása.

– A településeken ütemszerűen haladnak a munkálatok. Jelenleg Nagykozáron a műfüves focipálya aljzatának kiegyenlítése történik, amire pár nap múlva ráfektetjük a speciális műfű szőnyeget – mondta  Selmeczi György, a község polgármestere.

A Nagykozártól 30 kilométerre található Borjád is csatlakozott a projekthez. A községben az egykori iskolaépületet újítják fel és annak környezetét is rendezik. Az önkormányzat a létrejövő sportközpont területén lévő eszközöket is beszerezte. Kihelyezésük a héten történik meg. A központi helyen található, megszépülő épület ezzel hozzájárul a településkép javításához, valamint bővülnek a helyi sportolási lehetőségek is.

– Már festik az iskola épületét, hamarosan elkészül így már június 1-vel birtokba vehetik a helyiek az új sportközpontot. Emellett egészséges életmóddal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat is tervezünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az biztos, hogy sportos nyár előtt állunk – teszi hozzá Schäffer Tibor, Borjád polgármestere.

A két település azt vállalta, hogy legalább 10%-kal növeli azon személyek számát, akik sportolnak. A pályázati projekt több mint kétezer lakost érint és több mint 37 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>