Elkészültek a sportközpontok Nagykozáron és Borjádon

Nagy terveket szőnek a helybéliek két baranyai kistelepülés új sportberuházásaihoz. Nagykozáron műfüves futballpálya, Borjádon sportközpont készült el, helyben kínálva mozgáslehetőséget a lakosoknak. Így teljesülnek a pályázati projekt fő céljai: az egészségmegőrzés ösztönzése és a lakosság sportolási lehetőségeinek támogatása.
Borjádon a tíz éve kihasználatlanul álló iskola épületét újították fel. Egyebek mellett korszerűsítették a fűtési rendszert, szigetelték az épületet, valamint vizesblokkokat is létrehoztak. Az udvart is átalakították, hiszen ott aszfaltos kézi-, valamint kosárlabdapályát hoztak létre.
– Olyan komplexumot kívántunk létrehozni, ahol a fiatalokat és az időseket egyaránt meg tudjuk mozgatni – mondja Borjád polgármestere. Schäffer Tibor hozzáteszi: odabent nemcsak pingpong-, hanem előadótermet is kialakítottak, amelyet két funkcióval szeretnének ellátni: – Az egyik az, hogy sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos előadások helyszínéül szolgáljon; a másik pedig, hogy a Borjádi Ifjúságért Alapítvány székhelye legyen. Ezzel el tudjuk érni azt is, hogy ne az utcán csellengjenek a gyerekek, hanem legyen klubhelyiségük.
Nagykozáron a pályázat keretében műfüves futballpályát építettek. – Kupákat szeretnénk majd rendezni rajta, valamint helyet adni a településen működő sportegyesületnek, amelyben hat korosztály képviselteti magát – mondja Szabóné Kovács Krisztina, a Nagykozár KSE technikai vezetője. – Június 7-én rendezzük meg az első kupát, amit egy önkormányzati rendezvénnyel együtt tartunk majd meg.
– A focipálya iránt nagy az érdeklődés, már a szomszéd település egyik csapata is megkeresett minket – teszi hozzá Nagykozár polgármestere, Selmeczi György. – Célunk az is – folytatja –, hogy a helyieknek olyan lehetőségeket is biztosítsunk a mozgásra, amivel javítani tudunk az egészségi állapotukon.
Az “Egészség-megőrzési és sportolást ösztönző együttműködési kezdeményezés Baranya megyei települések között” című projektet Borjád Község Önkormányzata, Nagykozár Község Önkormányzata, valamint a bólyi központú “Zengő-Duna” Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület bonyolította le. A pályázat több mint 37 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatás révén valósult meg.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>