Uniós támogatásból fejlesztették a bonyhádi KirKop Kft. telephelyét

A bonyhádi KirKop Kft. regionális szinten 18 éve játszik meghatározó szerepet az épületgépészeti tervezésben és kivitelezésben. A vállalkozás egyetlen telephelyének bővítése a napokban ért véget. A Dél-Dunántúli Operatív Program keretében, Európai uniós támogatással közel 16 millió forintból korszerűsítették a cég tároló/előkészítő csarnokát.

Az 1996-ban alakult KirKop Kft. főtevékenysége a víz-, gáz-, fűtés- és légkondicionáló-szerelés. A kisebb gépészeti szerelésektől (kazáncsere, klímatisztítás stb.) kezdve egészen a több ezer m2-es épületek teljes gépészeti tervezéséig és kivitelezéséig kiterjedően állnak ügyfeleik rendelkezésére, de szolgáltatásaik közé tartozik a tanácsadás és a szervizelés is. Tevékenységük főként a Dél-Dunántúlra koncentrálódik. A cég háttere erős, piaci szerepe jelentős. Bár az építőipar visszaesését megérezte a vállalkozás, a széleskörű profiljának köszönhetően fenn tudott maradni.

Sőt, a KirKop Kft. olyannyira sok megrendelést kapott, hogy szükségszerűvé vált a telephelyének bővítése is. Egy új, 156 m2 alapterületű tároló/előkészítő műhelyt alakítottak ki, ahol télen is lehet dolgozni. A gépészeti munkák rengeteg előkészítést igényelnek, amit a kivitelezés helyszínén nem tudnak elvégezni, így azt mindig is a telephelyen oldották meg – ám ez a helyszűke miatt időnként nehézségbe ütközött. A nagyobb beruházások esetében pedig sokszor nagy mennyiségű anyag raktározását is meg kellett oldaniuk, ám néhány anyag csakis szigorú feltételek mellett (pl. fűtött helyiségben) tárolható. A fejlesztésnek köszönhetően immár ez is megoldódott.

A projekt keretében az új csarnok mellett lefektettek 110 m2 térburkolatot, kiépítettek egy 3 kWp-os napelemes rendszert, és megvásároltak egy-egy gurulós állványt és targoncát. A műszaki ellenőri szolgáltatás, a nyilvánosság biztosítása és a tervek elkészítése is a támogatásból valósulhatott meg.

A KirKop Kft. pályázott a fejlesztésre, amelynek köszönhetően közel tíz munkahelyet tart meg és csaknem négy újat is teremt. A Dél-Dunántúli Operatív Program keretében megvalósult, „Telephelyfejlesztés a KirKop Kft.-nél” című, DDOP-1.1.1/D-14-2014-0032 azonosítószámú projekt 15.514.390 forint Európai uniós támogatást nyert el. A projekt 2014. szeptember 22-én kezdődött el, és 2015. május 28-án ért véget.

További információ:

 Kirch Ervin ügyvezető

Tel.: +36 30 947 0240

E-mail: kirkop@t-online.hu

Honlap: www.kirkop.hu

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>