Regionális 1.3.5 szakmai találkozó az Új Nemzedék Központ szervezésében 2018.11.16.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az Új Nemzedék Központ által meghirdetett Regionális szakmai találkozón, melyre célzottan az EFOP 1.3.5 azonosítószámú pályázatot megvalósító szervezetek kerültek meghívásra nem csak résztvevőként, de előadóként is megjelenhetett alapítványunk és az EFOP-1.3.5-16-2019-00486 számú pályázatunk megvalósító csapata.

A találkozónak Oroszló Faluházában 9:30 órai kezdettel zajlott. Az Új Nemzedék Központtól Szunyi Beáta regionális mentor és Molnár Gábor polgármester megnyitója után meghallgathattuk Adrián Dorottyát a Vasasért Egyesület képviseletében az  Élet a “KoBeKoban” avagy a legfőbb mottónk: alkalmazkodás és kreativitás a célokhoz vezető úton előadását. A programjaik ismertetésével szakmai módszerekkel ismerkedhettünk, tapasztalataikkal bepillantást engedtek az általuk megvalósított programok hosszútávú vonzataiba, kreatív ötleteik az idős korúak bevonzására inspirálóan hatottak ránk.

Az alapítványunk előadása ezután következett, melyben Keszericze Zsolt beszélt a Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítványról, az EFOP pályázat által gyakorolt pozitív hatásokról, valamint a Hosszúhetényben megrendezett programokról és az azokkal kapcsolatos szakmai tapasztalatainkról. Őt követte Döme Ildikó előadása, aki a pályázat komlói programjainak a megvalósításában segédkezik. Előadása során betekintést nyerhettünk a komlói civileknek szervezett programjaiba és a Komlói Vállalkozók Klubjának 2019 évi terveibe. A pályázat kárászi programjait, településüket, civil szervezeteiket és a programok közösségépítő, fejlesztő hatását Szamosné Ámán Orsolya mutatta be. A völgység ezen részeinek természeti és kulturális kincseire, valamint megőrzésükre való törekvésekről kaphattunk információkat előadásán.  Mázai megvalósítónk sajnos nem tudott személyesen részt venni a találkozón, de programjait, valamint a Mázai Német Nemzetiségi Egyesületet, mint megvalósító partnereinket előzetes egyeztetést követően Herich Viktória mutatta be.

Alapítványunk kiemelte a pályázat egy programelemeként indult film klubot, mely során a pályázat egyes programjairól készült kisfilmek kerültek bemutatásra. Kezdeményezésünket, miszerint a résztvevő civil szervezetek, illetve települések egyes programjairól kisfilmeket készítenének az amatőr filmkedvelőink, nagy érdeklődés fogadta.

A találkozó következő előadója Szalainé Hodoniczki Andrea a Széchenyi Programiroda Nkft. munkatársa az “EFOP 1.3.5-16 Gyakorlati tapasztalatok” című előadásán adott részletes betekintést a pályázat formai és szakmai követelményeibe, azokkal kapcsolatos nehézségekre megoldási lehetőségekre hívta fel a figyelmet. A résztvevők több kérdésére hasznos kivitelezhető megoldásokat ismertetett.

A szakmai találkozó jó hangulatban zajlott, sok ismerettel tapasztalattal gazdagodtak a résztvevők. A szünetekben megismerhették egymást, vagy a már meglévő kapcsolataikat mélyíthették el. Sok szó esett a résztvevő civil szervezetek között megvalósítási módszerekről, önkéntesek toborzásáról, a pályázati programokkal kapcsolatos tapasztalatokról. Reméljük a jövőben is lesz lehetőségünk ilyen, vagy ehhez hasonló szakmai találkozón részt venni.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>