BEFEKTETÉS A VERSENYKÉPESSÉGBE – NÉMETTANFOLYAMON VETTEK RÉSZT PÉCSI KESZTYŰ- ÉS BŐRRUHÁZAT-GYÁRTÓ SZAKEMBEREK

Versenyképesebb lehet eztán a külföldi piacon a pécsi Bene Kesztyű és Bőrruházat Egyéni Vállalkozás. Kevesebb segítségre szorulnak ugyanis munkatársai az idegennyelven történő kommunikációban – legyen szó akár piacszerzésről, akár már meglévő partnerekkel történő kapcsolattartásról. Százötven órás, akkreditált német nyelvi oktatáson vehetett részt a cég 10 munkatársa. A pécsi kesztyűgyártás gazdag hagyományain nyugvó vállalkozás azért élt e pályázati lehetőséggel, mert számtalan megrendelője van német nyelvterületről.

Az egykori Pécsi Kesztyű és Bőrdíszműipari Szövetkezet megszűnése után teljes szakembergárda maradt munka nélkül – de csak addig, amíg Bene János létre nem hozta kesztyű- és bőrruházat-gyártással foglalkozó egyéni vállalkozását. – Két műhelyünk van – mondja a cég tulajdonosa. – Az egyikben hagyományos kézi illetve gépi megoldásokkal készítjük a kesztyűket. Különféle típusokat gyártunk: a divatkesztyűk mellett speciális műszaki, sport- illetve védőkesztyűket is. Kínálatunk időközben annyiban bővült, hogy a másik műhelyünkben ruházati kiegészítőket, sőt, például motorra szerelhető speciális táskákat is gyártunk. Igyekszünk versenyképesek maradni, sőt, egyre inkább azokká válni, ezért éltünk azzal a pályázati lehetőséggel, amelynek révén tíz munkatársunkat némettanfolyamra írathattuk be.

A nyelvi képzésen szerzett tudást a vállalkozás alkalmazottai többhelyütt is kamatoztathatják. Elmondásuk szerint leginkább azonban akkor érzik hasznát, amikor külföldi megrendelőikkel gyorsabban és egyszerűbben, segítségkérés nélkül tudnak telefonálni vagy épp levelezni. Azzal, hogy jobban beszélnek németül, akár az esetleges gyártási problémákat is hamar ki tudják küszöbölni – mondják a cég munkatársai. Nem beszélve mind emellett arról, hogy az esetleges külföldi megrendelők céggel szembeni bizalma is növekszik azáltal, hogy nemcsak szakmailag, de az idegennyelvek ismerete terén is jól képzett csapattal találkoznak.

Munkahelyi képzés a Bene Kesztyű és Bőrruházat EV-nál (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0817) – ezzel a címmel 6 127 426 forintos pályázati támogatást nyert a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 10 fő 150 órás akkreditált német nyelvi képzésére fordíthatta. A tanfolyamon részt vevő alkalmazottak mindnyájan tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést.