EGYSZERRE OLASZUL ÉS ANGOLUL – NYELVI KÉPZÉSEN VETTEK RÉSZT AZ ANTROZA KFT. DOLGOZÓI

Csaknem két évtizede annak, hogy a pécsiek a hamisítatlan olasz ízeket a legendás Elefántos Házban működő étteremmel azonosítják. A hagyomány és az igényességre való törekvés kötelezi is az olasz éttermet működtető cég vezetőit. Legújabb előrelépésük az volt, hogy tizenhat munkatársukat európai uniós pályázati forrás segítségével továbbképezték. A munkavállalók ezúttal azonban nem az olasz konyhaművészet, hanem sokkal inkább az angol nyelv rejtelmeiben mélyedtek el.

Munkahelyi képzés az Antroza Kft-nél – ezzel a címmel 9 114 530 forintos pályázati támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretein belül a Pécsett tevékenykedő cég. Az összeget 16 fő 150 órás akkreditált angol nyelvi képzésére fordíthatta.

– Cégünk fő tevékenysége a vendéglátás – mondja Zachár Zsolt, az Antroza Kft. ügyvezetője -, és ennek alapvető követelménye a biztos idegennyelv-tudás. Mivel az éttermünk Pécs belvárosában, egy igen forgalmas helyen működik, sok külföldi vendég is megfordul nálunk. Gyakran fordul elő, hogy használnunk kell az angoltudásunkat. A célunk, hogy valamennyi munkatársunk biztos nyelvtudással rendelkezzen, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni a külföldi vendégeinket.

Bár az étterem forgalmára eddig sem lehetett panasz, Pécs egyetlen eredeti olasz éttermének üzemeltetői azt remélik, hogy eztán még többen térnek be hozzájuk. A naponta megújuló választékon, az eredeti olasz alapanyagokból készült ételkülönlegességeken, a friss halakon és tengeri herkentyűkön, és állítólag Pécs „legmediterránabb” pizzáján kívül mostantól ugyanis angolul is jól beszélő személyzet is várja a vendégeket.

A nyelvtanfolyamon részt vevő alkalmazottak tanúsítványt kaptak arról, hogy elvégezték a képzést.