SAJÁT IRODA- ÉS FOGADÓÉPÜLETET ÉPÍTETT A POSTA-KOCSI KFT. SZEKSZÁRDON

Véget ért a Posta-Kocsi Fuvarozási és Szállítmányozási Kft. telephely-fejlesztése a tolnai megyeszékhelyen. Az immár 10 dolgozót foglalkoztató cégnél régóta tervezték a beruházást. Azt remélik, hogy annak megvalósulása most még több megrendeléshez segíti őket.

A vállalkozás már közel másfél évtizede működik, fő tevékenysége a közúti áruszállítás. Elsősorban kábelkötegeket, valamint egyéb termékeket fuvaroz – leginkább Németországba, Szlovéniába és Romániába. Hat teherautóval és két pótkocsival végzi ezt a munkát. Azonban már régóta küzd egy a szekszárdi szék- és telephelye jelentette problémával: ott négy ingatlannal – egy szerviz- és három raktárépülettel – is rendelkezik, de irodaként idáig csak az utóbbiak egyikében egy házilag leválasztott helyiséget tudott használni. Az pedig alkalmatlanak bizonyult az adminisztratív munka ellátására, arról nem is beszélve, hogy a gépkocsivezetők számára pihenő- és tisztálkodóhelyet már nem is volt hol kialakítani.

A Posta-Kocsi Kft. problémájára az Új Széchenyi Terv jelentett megoldást: a cég mintegy 20 millió forintos pályázati támogatást nyert el, aminek révén összességében csaknem 40 millióból állhatott neki a régóta vágyott telephely-fejlesztésnek. A beruházás keretében közel 170 négyzetméteres iroda- és fogadóépületet hoztak létre, amelyben három irodát, egy tárgyalót, a sofőrök számára pihenőszobát, valamint mindezekhez kapcsolódva szociális helyiségeket is kialakítottak. Így most a munkatársak már megfelelő környezetben láthatják el az adminisztrációs feladatokat, szervezhetik a fuvarokat, regenerálódhatnak két áruszállítás között, és fogadhatják a kft.-hez érkező partnereket, ügyfeleket is.

A cégnél abban bíznak, hogy ezek a körülmények tovább növelik a jelenlegi és reménybeli új megrendelőinek bizalmát is a Posta-Kocsi Kft. felé, ami a vállalkozás számára újabb munkákat is jelent majd. Létszámgondja biztosan nem lesz, mivel a fejlesztés a hét munkahely megtartása mellett három új munkahely létesítését is magában foglalta.

A projekt megvalósításához a Posta-Kocsi Fuvarozási és Szállítmányozási Kft. a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében 19 998 930 forintos pályázati támogatást nyert el. A „Telephelyfejlesztés a Posta-Kocsi Kft-nél” című, DDOP-1.1.1/D-11-2011-0039 azonosítószámú projekt kivitelezése 2013 januárjában indult, és december 31-ével fejeződött be.