Lépj egy fokkal feljebb – Befejeződött a Gandhi továbbtanulást ösztönző programja

wooden-figure-on-drawn-steps-9NYB72R

A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. július 1-ig tartó „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. által” c. projektjének célja volt, hogy a résztvevő 25 hátrányos helyzetű gandhis diákot hozzásegítse a sikeres érettségi vizsgához, növelje a motivációjukat, esélyüket a felsőoktatásban továbbtanulni, hogy piacképes tudást, magasabb értékű szakképzettséget szerezzenek. A résztvevő tanulók többségének visszajelzései alapján a mentorálás és a tantárgyi fejlesztések egyaránt sikeresek, eredményesek voltak.

A programba 25 fő hátrányos helyzetű tanulót vontak be a Gandhi Gimnázium, Kollégium és AMI diákjai közül. A résztvevők a továbbtanulásban kulcsfontosságú tantárgyak körében fejlesztő órákon, valamint egyéb kompetenciafejlesztésen vehettek részt, emellett a projekt kezdetétől mentorok (összesen 5 fő) segítették az iskolai sikerességüket.

A program fontos eleme volt a szülők bevonása, a családdal való folyamatos kapcsolattartás, a külső partnerekkel, szervezetekkel való együttműködés, valamint a főként a továbbtanulást erősítő közösség- és kapcsolatépítő programok, tevékenységek (nyílt napokon való részvétel, kirándulás, pályaorientáció) szervezése. A projekt hosszú távú célokhoz is hozzájárult, úgy mint, az oktatáson belüli esélyegyenlőség elérése, a korai iskolaelhagyások számának csökkentése, a hátrányos helyzetű diákok számára a sikeres érettségi megszerzése.

A projekt megvalósításában segített a befogadó iskolai környezet is, mivel a Gandhi Gimnázium pedagógiai programjában hangsúlyos szerepet kapnak a korszerű és hatékony oktatás-nevelés módszerei.

A „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. által” elnevezésű, EFOP-3.1.10-17-2017-00005 azonosítószámú projekt kedvezményezettje a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázat célja többek között az iskolai lemorzsolódás csökkentése, a hátrányos, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók tanulmányi eredményeinek javítása, a továbbtanulás esélyeinek növelése. A projekt 30 millió Ft támogatásban részesült, ebből a támogatási arány 100%-os intenzitású volt. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg 2017. november 1. és 2020. július 1. között.

További információ kérhető:

Dezső Gabriella szakmai igazgató, Gandhi Gimnázium KHNP Kft.
Tel.: +36 20 377 0806; e-mail: szakmaivezeto@gandhikft.hu

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>