Tanulással, szórakozva a Földünkért

A Tamás Éva Játéktára új lemeze, az Ébredezés, énekes formában neveli a gyermekeket a természet védelmére

A frissen megjelent új lemez 14 dallal nagy témát ölel fel, tematikusan, lépésről lépésre haladva, pillanatra sem tévesztve a célt szem elől: ébredjünk fel, óvjuk meg együtt a Földet! Mindezt színesen, tartalmas szövegekkel, csodálatos zenével, mely minőségben és hangzásban is felülmúlja az eddigieket. A megújult Tamás Éva Játéktára zenekar fantasztikus zenészei keltik életre a gazdag, ismereteket is átadó dalszövegeket, mely egytől-egyig a csapat saját tollából született.

– Ez egy olyan egység, amely eddig talán egyik lemezünkön sem volt. Persze mindig a legújabbat szereti az ember a legjobban, de most érzem az életművemben, a pályámon azt, hogy sikerült olyan anyagot alkotni, amely egyszerre tanít, szórakoztat és minden korosztálynak önfeledt időtöltést ad, akár élőben, akár hallgatva. – vallja Tamás Éva. A zenekar közel 13 éves működése miatt már nemcsak Pécsett ismert, hanem országszerte közkedveltté vált. Összeköti a generációkat, hiszen a szülőket is bevonja az interaktív koncertekbe, zenebölcsi és zeneovi foglalkozásokba. – Programjaik mind azt a célt szolgálják, hogy a gyerekeket és a szülőket visszavezessék a virtuális valóságból az egy térben, egy időben átélhető mesék és a közösen megvalósítható álmok világába. Minden egyes Játéktár-koncert közösségi élmény, amely, amellett, hogy elmélyíti a gyerekek zene és a költészet iránti szeretetét, megtanítja őket arra, hogy bátran nyújtsák kezüket mások felé, – legyenek nyitottak, jókedvűek, és ne féljenek önmaguk lenni – vallják az együttes zenészei, akik a koncertek után hangszerbemutató vagy versmegzenésítő foglalkozást is szívesen tartanak, ha igény van rá. Más művészeti ágak képviselőivel is jó kapcsolatot ápolnak, így akár kézműves foglalkozás is követheti a koncertet. Repertoáron van egy olyan előadás is, mely a természetvédelem fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

Dalolva a gyermek észre sem veszi, hogy tanul. Énekel, táncol, jól érzi magát a többiekkel és az információk, az életszemlélet, amit át szeretnénk adni, észrevétlenül kerül a birtokába. Manapság az online térben is van lehetőség egy-egy dalba jobban beleásniuk magukat, szülők, pedagógusok segítségével megtanulni, együtt énekelni. Tamás Éva szerint pedig az éneklés és a közös tett boldogít.  – Én ebben hiszek. Ezért is ültettünk fát pécsi gyerekekkel, ezért ragadunk meg minden alkalmat, hogy együtt „vándoroljunk” a világban. Együtt kezdjük a napot tornával, meglessük a mogyorós pelét, a vidrát, virágokat ületünk, füleljük a vízcsobogást és a nap végén édesanyánk ölében ülve hallgatunk mesét. Egy ideális napot is bemutat a lemez, van egy ilyen vonulata is. Akár célként is kitűzhető egy kiegyensúlyozott, természet közeli élet.

A zeneszámokban a Játéktár több éves munkája van benne. 2017-ben a „Dal a mogyorós peléről” című dal jelent meg először az új lemezről. Ekkor lettek a Természetvédelem Nagykövetei, és döntötték el, hogy a környezet, tágabban a Föld védelmének témaköréhez felépítenek egy teljes lemezanyagot. A legújabb dalok idén születtek, már a zenekar megújult formációjával. Tamás Évát egy gyermekkori emlék ihlette meg először. – 4-5 éves lehettem, amikor kiszaladtam a Nagymamám udvarára, hogy apró virágcsokrot szedjek neki ibolyából, százszorszépből. Emlékszem a pillanatra, ahogy megálltam, mélyet szippantottam a friss levegőből, becsuktam a szemem, hallgattam a madarak énekét és élveztem a nap melegítő sugarát az arcomon. Átjárt a hála, az öröm, hogy élek, hogy részese lehetek ennek a csodálatos világnak. Ez az érzés időről-időre előtör, felvidít és minden bizonnyal ihlette Ébredezés című lemezünket. – emlékszik vissza.

– Nagy út ez a lemez: megtanulunk megállni, nem hagyjuk, hogy a rohanó világ magával ragadjon, egyúttal más és jobb minőségű életet követelünk magunknak. Mindezt csodálatos zenével, izgalmas szövegekkel, mintha egy mesében járnánk. Egy igazi nagy utazás ez, a gyermekek képzelete, tiszta szíve, segítőkészsége és rengeteg energiája segít önfeledten együtt lenni, szórakozni, tanulni és szeretni. – foglalja össze munkásságukat Tamás Éva.

A lemezbemutató koncertek a vírushelyzet miatt tavaszra tolódnak, addig is azonban megtekinthetők a lemezhez készült videoklipek.

További információk:

honlap: https://tamasevajatektara.hu/termek/tamas-eva-jatektara-ebredezes/
e-mail: info@tamasevajatektara.hu

telefon: +36 30 217 4963

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>