Egyre látványosabb a beruházás Siklóson a Váralja utcában

Lakossági fórum keretében tájékoztatta Siklós Város polgármestere az érdeklődőket a TOP4.3.1-15-BA1-2016-00004 „Siklós Váralja szegregátum rehabilitációja” című projekt előrehaladásáról. A projekt megvalósítása során összesen 18 önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás felújítása történik, illetve a Váralja utcában újulnak meg közterületek és létesülnek új közösségi terek.

Egyre-latvanyosabb-a-beruhazas-Sikloson-a-Varalja-utcaban-2

A „Siklós Váralja szegregátum rehabilitációja” című projekt keretében – a pályázati felhívás céljának megfelelően – Siklós Város Önkormányzata olyan infrastrukturális fejlesztéseket valósít meg, melyek elősegítik a Váralja szegregátumban és szegregációval veszélyeztetett területen élők életkörülményeinek javítását, és társadalmi integrációját, csökkentik a terület lakósűrűségét, rendezettebbé teszik a területet. A pályázat keretében 2022. június 22-én szerdán délután a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagytermében megrendezésre kerülő lakossági fórum célja a projekt beavatkozási területén élők és Siklós város lakosságának tájékoztatása volt a projekthez kapcsolódó építési beruházással kapcsolatban.

Ezen lakossági fórum keretében Riegl Gábor, Siklós Város Polgármestere ismertette a projekt célkitűzéseit és a kivitelezési munkálatok előrehaladásról tájékoztatta a jelenlévőket. A tájékoztató részletesen bemutatta a 756,54 millió forintos fejlesztés és beruházás helyszíneit a Váralja utcában:
• a közösségi teret a Váralja utcában, ahol kemence, színpad kialakítása is történik • a pihenőteret napvitorlákkal, padokkal • a Várudvarba vezető gyalogos sétányt • a Polgárőrházat
• a szolgálati lakást
• az alkotóházat
• a közút burkolatcseréjét, térkövezését és az ehhez kapcsolódó csapadékvíz-elvezetést
• a Jókai-ligetben épülő játszóteret

Egyre-latvanyosabb-a-beruhazas-Sikloson-a-Varalja-utcaban-1

A fejlesztés eredményeként Siklós Város Önkormányzatának bérlakás állománya is jelentős fejlesztési lehetőséget kapott, melynek köszönhetően 18 db, integrált környezetben elhelyezkedő szociális bérlakás kerül felújításra. A már elkészült tíz lakásba be is költözhettek a családok. A megvalósítás során lehetőség volt bútorzat beszerzésére is, így a legalapvetőbb bútorokkal (beépített konyhabútor, étkezőgarnitúra, kanapé, szekrény) és háztartási gépekkel (hűtő, sütő) lettek felszerelve a megújult lakások.

Egyre-latvanyosabb-a-beruhazas-Sikloson-a-Varalja-utcaban-4

A lakossági fórumon elhangzott, hogy a kivitelezési munkálatok készültségi szintje meghaladta az 50%-ot, és jó ütemben haladnak a munkálatok ahhoz, hogy szeptember végére a Váralja utca a környezetéhez méltó módon megújulhasson.

Egyre-latvanyosabb-a-beruhazas-Sikloson-a-Varalja-utcaban-3

Jelen pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A beruházásról további információ kérhető: Berta János berta.janos@pticom.hu

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>