Nagy sikert aratott a kutyás családi nap Pécsett

Kutyás családi nap Pécsett 1

30 kutya, 150 látogató, több raklapnyi adomány – röviden így foglalható össze az az esemény, melyet a hétvégén tartott a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány és az RG-STÚDIÓ. Az alapítvány menhelyén a két szervezet „Egy nap a négylábú barátokért” címmel szervezett programot. Annak fő céljai az adománygyűjtés mellett a menhelyi örökbefogadás és a felelős állattartás népszerűsítése voltak.

Ez volt a Morpheus eddigi történetének legnagyobb szabású eseménye – összegez a menhely vezetője, aki egyben az alapítvány kuratóriumi elnöke is. Németh László felidézi, hogy a szervezet 2018-ban alakult, de már legalább egy évtizede segítenek kutyákon. 2018-ban Bogádon nyitottak menhelyet, majd 2019-ben átköltöztették azt a pécsi Szigeti tanyára. Azóta ez utóbbi központból foglalkoznak kóbor és bántalmazott állatok mentésével, állategészségügyi ellátásával, elhelyezésével és örökbe adásával.

Kutyás családi nap Pécsett 2

– Örök problémával küzdünk – mutat rá a szakember. – Évekkel ezelőtt is sok volt a felelőtlen állattartó, és sajnos azóta se javul a helyzet. Olyanok is gyakorta fogadnak be kutyát, akik nem gondolkodnak hosszú távon – például egy idő után elköltöznek külföldre, a háziállatukat pedig leadják. Valamennyi leendő gazdinak alapból tudomásul kellene
vennie, hogy a kutyatartás nem csak örömöt ad, de felelősséget is jelent. Nélkülözhetetlen, hogy törődjön az ebbel, és mivel alapból az sem szófogadó állat, bizony tanítania is szükséges!

A Morpheus-nál 55 kutya jelentené a teltházat, és most is magas a létszám: a 48 exkedvenc közül 18 jelenleg ideiglenes befogadóknál van, 30 pedig a menhelyen. Az RGSTÚDIÓ az alapítvány elkötelezett munkája és a szűkös körülmények láttán döntött úgy, hogy a segítségükre siet:

– Habár a mi cégünk egészen más területtel, online marketinggel foglalkozik, évek óta hagyomány, hogy segítünk arra rászorulóknak – meséli Schmidt Zsuzsanna, az RGSTÚDIÓ ügyvezetője. – Mivel sok munkatársuknak van háziállata, sőt Betti kolléganőnk Mazsi kutyája pont a Morpheus-tól való, ezúttal az alapítvány mellé álltunk. A menhelyen
nincs áram, rossz út vezet oda, számos kutyának speciális tápra van szüksége, fogyóeszköz a póráz, az itató – szóval úgy gondoltuk, hogy egy közösen, jól szervezett eseménnyel sokat segíthetünk nekik.

Kutyás családi nap Pécsett 3

Az „Egy nap a négylábú barátokért” programjában a felelős állattartásról szóló előadás, kutyakiképzés-bemutató, kutyakozmetikai tippek, tápválasztási tanácsadás, közös kutyasétáltatás és többféle gyermekjáték is szerepelt. A másfél száz érdeklődő a szakértőktől közben számos hasznos tanácsot is kapott az örökbefogadáshoz, pl. a kerítés
szükségességéről és a magasságának meghatározásáról, az ivartalanítás fontosságáról, valamint arról, hogy a menhelyi kutyákban miként építhető ki a bizalom. Az eseményre kilátogatók nagyon élvezték a sokszínű programot, aminek a szervezők éppúgy örültek, ahogy az összegyűlt jelentős pénz- és egyéb adománynak (tápok, pórázok, itatók, konzervek stb.) is. A Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány vezetője azt reméli, hogy ezután évi 3-4 alkalommal is sikerül sort keríteni hasonló nagyságrendű családi napra. Az biztos, hogy a hétvégi segítőik nem engedik el a kezüket: az RG-STÚDIÓ úgy tervezi, hogy honlapot készít az alapítványnak, segít az online marketingjében, sőt az 1%-os kampányában is.

További információ:

  • Németh László kuratóriumi elnök, Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány
    Tel.: +36 70 634 4218;
  • Schmidt Zsuzsanna ügyvezető, RG-STÚDIÓ
    Tel.: +36 30 480 2747

A szervezők külön köszönik a támogatók hozzájárulásáta rendezvény megvalósulásához: Magtárház, Barkácsoázis Kft., Bolko-Print Kft., Veres Viktor grafikus, Seven Sun Szolárium és Infratrainer Stúdió, Global DJ-shop, PicMe, PTI Communications Kft., Pacsi Állateledel és Felszerelés, Happy Dog’s Kutyakozmetika, Pécsi Kutyás Grund, Rádió1.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>