Egy nap a négylábú barátokért

Egy nap a négylábú barátokért plakát

Családi napra várja az állatbarátokat a pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ

A magukra hagyott, elárvult állatok sokszor extra törődést és figyelmet igényelnek. Olykor egy magányos, ijedt állatot megközelíteni is nehéz, nemhogy befogni, befogadni. Pedig kóbor kutyából, elveszett macskából sajnos rengeteg van. Az állatmenhelyek munkájára ezért nagy szükség van. Az örökbefogadást népszerűsítve és a felelős állattartást előtérbe helyezve szervezi meg a Morpheus Alapítvány az RG-STÚDIÓ támogatásával az Egy nap a négylábú barátokért elnevezésű programot.

2023. június 3-án családi napra hívják az érdeklődő önkénteseket, jelenlegi és leendő gazdikat a Morpheus Állatmenhelyre (Pécs, Szigeti tanya). A program fókuszában a felelős állattartás és a menhelyi állatok örökbefogadása szerepel. Mivel az állatmenhelyek megfeszített munkát végeznek, és forrásaik szűkösek, ezért a program egyúttal adománygyűjtő akció is a Morpheus Álltmenhely támogatása érdekében.

– Rengetegen vágynak kutyára, cicára vagy egyéb háziállatra. Ugyan egyre többen választják az örökbefogadást, de a mentett állatok folyamatosan várnak gazdákra. Egy menhelyről hazavitt állat olyan szeretettel és odaadással ajándékozza meg gazdáját, amire sokszor nem is számítanak az örökbefogadók – mondja Németh László, a Morpheus Állatmenhely vezetője. – Azonban örökbe fogadni csak felelősségteljes hozzáállással lehet, hiszen a mentett kutyusok, cicák külön törődést igényelnek. Ezért is fogadtuk el nagy örömmel az RG-STÚDIÓ megkeresését, és szervezzük közösen ezt a családi napot. Bízunk benne, hogy a felelős örökbefogadást sikerül minél több embertársunk számára népszerűvé tenni.

Egy nap a négylábú barátokért csoportkép

A családi nap keretében szó lesz arról, hogy mit is jelent a felelős gondoskodás egy háziállat esetében, hogy milyen feltételeket kell biztosítani és milyen szempontokat figyelembe venni egy kutya vagy macska örökbefogadásakor. A programot egyéb elemek színesítik. Kutyakiképző bemutató foglalkozásán és kutyakozmetikai tanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők, illetve kutyatáplálási tanácsadás keretében a helyes tápválasztásról lesz szó. A legkisebbeket a gyereksarokban várják programok (színezők, csillámtetoválás). Ez a nap elsősorban a menhelyi kutyákért van, az ő helyzetükre kívánják a szervezők felhívni a figyelmet, ezért közös kutyasétáltatás zárja a családi nap eseményeit.

A Morpheus Alapítvány nagy hálával fogad pénzadományokat is aznap, vagy akár banki utalás formájában is (Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány, számlaszám: 50800111-15613048).

A kezdeményezés mellé állt a PMFC felnőtt csapata is. Május 21-én, utolsó bajnoki mérkőzésén pécsi játékosok a Morpheus mentett kutyusaival együtt vonultak a pályára, hogy ezzel az egyedi akcióval is felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és a mentett állatok örökbefogadására. Ezzel is támogatva az állatmenhely munkáját és népszerűsítve a családi napot. (Fotó: Kurdi József/pmfc.hu)

A családi nap részletes programja elérhető az egyesület Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/PecsiMorpheusAllatmentoAlapitvany

További információ, részletek:
Gere Alexandra
gere.alexandra@rghungary.net

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>