25 milliós fejlesztéssel járul hozzá a megváltozott munkaképességűek alkalmazásához az M-Forg Kft. Baranyában

Már a betanításnál tart az M-Forg Szerszámkészítő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. új, eszközbeszerző beruházása Baranya megyében. A cég Siklóstól északnyugatra, Szava-Vaskapupusztán található telephelyére a közelmúltban megérkezett a várt különleges, univerzális CNC esztergagép. A berendezésen – mellyel most ismerkednek – egészségkárosodott, leszázalékolt emberek dolgozhatnak majd. 

„Megváltozott munkaképességű munkavállalók adaptációja eszközbeszerzéssel az M-Forg Kft.-nél” – a vállalkozás ezzel a címmel nyújtotta be TÁMOP-pályázatát, amely 25 millió forintos támogatást nyert. A pályázat segítségével nemrégiben beszerzett, korszerű CNC esztergagép számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely megkönnyíti a kezelését: például az alapanyag egyszerű adagolhatóságával akár az egész napi megmunkálandó mennyiség betölthető, a késztermékeket az alkalmazott ülve is ellenőrizheti, sőt, a berendezés működtetéséhez nincs is szükség szakértelemre. Mindennek köszönhetően – bár maga a szakma nehéz – ezt a munkát egészségkárosodott személy is bizonyosan el tudja majd végezni.

Marsics Gyula ügyvezető azt mondja, egyrészt annak szól az örömük, hogy az M-Forg Kft. megrendelés-állománya biztos hátteret jelent számukra, ami lehetővé tette ezt az újabb fejlesztést is. Amikor pedig munkába állítják az új esztergagépet, az még tovább erősítheti majd a cég piaci pozícióját és versenyképességét. Másrészt jóleső érzés – teszi hozzá -, hogy új munkahelyet is teremtenek, ráadásul úgy, hogy ezen a gépen egészségkárosodott alkalmazott dolgozik majd – vagyis az M-Forg egy kicsit ismét hozzájárul ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű emberek nagyobb szerephez jussanak a munkaerőpiacon.

Az M-Forg Szerszámkészítő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2002-ben alakult. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, amely elsősorban színesfémöntéssel, forgácsolással, valamint kerti kisgépek gyártásával foglalkozik Szava-Vaskapupusztán, de emellett – a téli időszakokban – saját készítésű böllértermékeket (hurkatöltő, disznósajtprés stb.) is gyárt. A cég a környező területek egyik legnagyobb foglalkoztatója, épp ezért kiemelt a szerepe a munkahelyteremtésben, a meglévő munkahelyek megőrzésében, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásában is. Az M-Forg Kft. egyébként nemcsak a szóbanforgó beruházásban fordít figyelmet a megváltozott munkaképességű emberekre: szavai telephelye már jelenleg is akadálymentes, mégpedig úgy, hogy az épület átalakításának költségeit teljes egészében a cég állta.

M-Forg Kft.

7813 Szava-Vaskapupuszta Kültelek, hrsz. 099/2.

mforg@mforg.hu

www.mforg.hu