A Z Elektronika Kft. közel 151 millió forint támogatást nyert piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekt megvalósítására

Z Elektronika Kft sikeres NKFI pályázat

Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása pályázati kiírás keretében gyógyszerkutatásban alkalmazható nagyprecizitású automatizált fájdalomküszöb mérőberendezés kifejlesztése valósult meg a Z Elektronika Kft.-nél. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatásával megvalósult projekt összege közel 151 000 000 Ft. A teljes beruházás 2027.12.31-án zárul le.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal útján meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása pályázati kiírás keretében a Z Elektronika Kft. támogatási kérelmet nyújtott be és nyert. A projekt keretében gyógyszerkutatásban alkalmazható nagyprecizitású automatizált fájdalomküszöb mérőberendezés kifejlesztése valósult meg. Az Automated Dynamic Plantar Aesthesiometer – ADPA egy orvosi kutatásban, elsősorban gyógyszerészeti intézetek és gyógyszeripari cégek által használt diagnosztikai eszköz a talp (mancs) érzékenységének mérésére, nyomás és fájdalom serkentése által. Az ADPA-t neuropátiák és neuropátiás fájdalom kutatására használják. Az ADPA számítógép vezérelt módon, emberi beavatkozás nélkül stimulálja az állat hátsó mancsát, így küszöbölve ki a szubjektív emberi értékelést, tehát a kapott eredmények teljesen objektívek.

A jelen támogatás célja a 075010 – Egészségüggyel kapcsolatos alkalmazott kutatás és fejlesztés kormányzati funkcióba tartozik. A 2020-1.1.2-PIACI KFI pályázati kiírás keretében közel 151 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a vállalkozás. A vállalkozás a Projekt 314 167 568 Forint összköltségének támogatást meghaladó részét, azaz 163 218 412 Ft-ot saját forrásból volt köteles biztosítani. Ennek értelmében a támogatási intenzitás 48,05% volt.

A vállalkozás elektronikai fejlesztéssel és gyártással foglalkozik. A pályázat által történő újítások hozzájárulnak a hazai és nemzetközi piac hatékonyabb kiszolgálásához. A projektről bővebb információt a www.zelektronika.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Dallos László
info@zelektronika.eu

NKFI projekt

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>