Kiskerti madárvédelem, madárodúk

“TUDJA, MIT TEGYEN ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY BARÁTAI KORA HAJNALTÓL KÉSŐ ESTIG AZ ÖN KERTJÉBEN DOLGOZZANAK ? MÉGHOZZÁ ÖRÖMMEL ÉS DALOLVA?

HELYEZZEN KI ODÚKAT A KERTJÉBE!”

– Hirdeti egy frissen kapott elektronikus levél (e-mail) melynek feladója a Kenderkóc Webáruház.  A levelet tekinthetjük hagyományos spam-nek is, – desokkal érdekesebb, ha beleolvasunk, – vagy éppen ellátogatunk az ajánlott weboldalra, mert ez alkalommal nem csak a puszta üzleti érdekről van, szó, hanem egy kicsit másról is…

S nézzük csak! – Hogyan is folytatódik az eladáscentrikus madárvédelem!  :-) Ugye lehet ezt így is?!

“…Persze azt nem ígérjük, hogy a sövényt is nyírni fogják, de…
fészkelő hely biztosításával könnyűszerrel megtelepíthet olyan madarakat a kertjében, amelyek vegyszermentesen segítenek távol tartani a különböző kártevő rovarokat.

Az előző linkre kattintva látogasson el webáruházunkba, ahol kedvére válogathat a különböző odúkból és műfészkekből!

Madárodú, madárvédelem

Madárodú a kertbe


„A” típusú odú (kékcinege)
Jellemzés: A kistermetű cinege fajok (kék-, barát-, fenyves cinege) jellemző odú típusa. Ebből kizárhatók a nagyobb termetű fajok (széncinege, csuszka, mezei, házi veréb stb.). Kihelyezés: 2 – 3 m magasan függesztve kihelyezve.

„B” típusú odú (széncinege)

Jellemzés: A leggyakrabban használatos típus a mesterséges odútelepeken. Alkalmas széncinege, csuszka, mezei veréb, légykapók és nyaktekercs számára. Ebből kizárható a seregély.
Kihelyezés: 2 – 8 m magasan függesztve vagy akár fatörzshöz rögzítve.

„C” típusú odú (kerti rozsdafarkú)
Jellemzés: Alapterülete és külső méretre a „B” típusú odúra hasonlít, de nem kerek berepülő nyílás van. Azoknak a fajoknak kedvez, amelyek szeretnek kilátni kotlás közben az odúból, mivel hasonló üregekben, repedésekben szeretnek költeni. Kihelyezés: A kihelyezett odú nyílása ne az uralkodó széljárás felé nézzen! 1 – 8 m magasan elhelyezhető – fajtól függően.

D” típusú odú („szalakóta” típus)
Jellemzés: Az odú az „B” típusú odúra hasonlít, csak a méretei nagyobbak. Ebbe az odúba a szalakóta és búbos banka jól megtelepíthető, de használható seregély számára is. Megfelelő berepülő nyílással füles kuvik és kék galamb részére is alkalmas. Kihelyezés: A megtelepítendő fajtól függően változatos kihelyezési módok ismertek.

MOST MÉG IDEJÉBEN KIHELYEZHETI A MEGFELELŐ ODÚT!”

Minket meggyőzött a levél a madárvédelem praktikus oldaláról. És Önt?