Komlón is csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz

Sűrű program zajlott május 21-én Komlón. A bányásztalálkozó és a családi focinap árnyékában a TeSzedd! mozgalomban résztvevők is kitettek magukért.  

„TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” címmel 2011. május 21-én Magyarország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akcióját rendezte meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve.

Közel 700 településén mintegy 160 ezren csatlakoztak a mozgalomhoz, ahol utcákat, parkokat, erdőket tisztítottak meg országszerte. Baranyában 7000-nél is többen regisztráltak, köztük komlóiak is.

Városunkban többek mellett jó példával jártak elöl a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Komlói Kirendeltségének dolgozói, akik már május 20-án, az ügyfélfogadási időt követően, a Családsegítő Szolgálat munkatársaival karöltve tisztították meg a Bányászpark és az Autóbusz-állomás területét. Mint elmondták,  a mozgalomhoz való csatlakozásukkal a környezetvédelmi tevékenységen túl, példát szerettek volna mutatni a közfoglalkoztatásban résztvevőknek és a városlakóknak is.

A Komló Miners amerikai futballcsapat játékosai a Körtvélyesi Óvodában végeztek munkát, de csatlakozott az országos felhíváshoz a KBSK-stadionban lebonyolított családi foci valamennyi résztvevője is.