Konferencia a társadalmi szerepvállalásról

A Magyar Adományozói Fórum 2011. december 1-jén szakmai konferenciát tart a hazai vállalatok társadalmi befektetéseinek trendjeiről, stratégiai kérdéseiről és támogatói programjairól.

A Magyar Adományozói Fórum mint a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömörítő szakmai ernyőszervezet 2011 decemberében ismét meghívja a támogatások iránt elkötelezett cégek szakembereit, hogy a kiemelkedő példák és gyakorlatok bemutatásával szélesebb körben is ösztönözzék a vállalatok társadalmi felelősségvállalását.

A „Partnerség.Hatás.Innováció. 2011 – új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában” elnevezésű konferencia Magyarországon az egyetlen olyan esemény, mely a társadalmi befektetéseket állítja középpontba. Az elhúzódó gazdasági válság során felmerülő társadalmi problémák, és az egyre szűkülő támogatási források adják az aktualitását azoknak az előadásoknak és kerekasztal-beszélgetéseknek, melyek során a hazai vállalati támogatások és a partnerség, hatás, innováció összefüggéseiről osztják meg a résztvevőkkel nézeteiket, tapasztalataikat a vállalati, kormányzati és non-profit vezetők, szakértők. Ezen kívül a társadalmi befektetésekkel foglalkozó szakemberek először cserélhetnek véleményt a közös értékek megteremtésének (Creating Shared Values) fogalmáról, valamint az átláthatóság és a szektorok közötti kapcsolódási pontok megtalálásának stratégiai kérdéseiről és kihívásairól.

A konferencia záró programjaként az idei MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat díjátadó gálájára kerül sor, melyen kihirdetik a Leginnovatívabb Támogatói Program, a Legsikeresebb Partneri Együttműködések, a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program és Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategóriák fődíjait elnyerő hazai vállalati támogatói programokat.

A MAF “Partnerség.Hatás.Innováció. 2011 – új trendek a nagyvállalatok támogatási gyakorlatában” konferencia részletes programja és a részvételhez szükséges jelentkezési lap megtalálható a Magyar Adományozói Fórum weboldalán.