Medvebocsok Hertelenden

A magyarhertelendi Kiskastélyban 2012. május 19-én nyílt meg Tibold Zita és Bölcz Berta „Varázspadlás a Kiskastélyban” című kiállítása. Minden bizonnyal egy kedvelt helyszíne lesz ez a hertelendieknek, és a településre érkező vendégeknek.

Az elnevezés igen találó, hiszen nem csak gyermekek, de felnőttek is el-elvarázsolódnak a több száz kiállított tárgy, – játékok, életképek, használati tárgyak és régiségek láttán. A látványt és a látogatói élményt növeli a kiállított tárgyak jól elkülönített tematikus csoportosítása, mondhatni „3 az 1-ben” tárlattal találkozhat a látogató. Az alapterületet tekintve meghatározó a medve- és mackógyűjtemény mérete, melyben számtalan szín és formai változatosság figyelhető meg a közel 600 maci láttán.  A Mackómúzeumként is emlegetett elnevezés már most belopta magát a látogatók szívébe, akik mesebeli „kirándulást” tehetnek a Varázspadláson, ki-ki gyermekkorába, vagy emlékeibe kalandozva. Tibold Zita a gyűjtemény alapítója elmondta: „A Varázspadlás azon túl, hogy meghatározóan a kedves játékainkat, a mackókat mutatja be, még két témakörrel is találkozhat itt a látogató. Így: afrikai, indonéz, busó vagy velencei és más maszkok mellett egy külön teremben szódásüveg bemutató is megtekinthető.”

Mackómúzeum

Mackómúzeum

A tárlat látogatása minden bizonnyal nem csak a gyermekeknek, de a régvolt gyermekeknek is érdekes, és élménydús kalandozást kínál.  A Varázspadlás létrejöttéhez Magyarhertelend Önkormányzata az ingatlant,  barátok, önkéntesek a gyűjtemény berendezését, míg a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter szakmai ötleteket adva segítette a gyűjteménytulajdonost és a kiállítótér létrejöttét.

Mackók

Mackók

A Varázspadlás elérhetősége:
Magyarhertelend Kastély, Kossuth Lajos u. 26.
Telefon: +36-20-9462955

Kastély Magyarhertelend

Magyarhertelend Kastély