KÜLFÖLDI BEFEKTETŐKBEN BÍZNAK – NÉMETTANFOLYAMON VETTEK RÉSZT A PÉCSI BŐR-CIPŐ KFT. DOLGOZÓI

Sikeresen elvégezték a Pécsi Bőr-Cipő Kft. alkalmazottai azt a német nyelvtanfolyamot, amelyre a cég iskolázta be őket hat hónappal ezelőtt. Az utóbbi időben egyre inkább szükségét érezte a cég vezetése annak, hogy munkatársai németül is tudjanak kommunikálni, hiszen igyekeznek egyre erőteljesebben a lehetséges külföldi partnerekre összpontosítani. A baranyai megyeszékhelyen működő vállalkozás feladata ugyanis alaptevékenysége, a cipőgyártás mellett az is, hogy az egykori Pécsi Bőrgyár területén üresen álló ingatlanokat üzemeltetesse, és az azokat hasznosító befektetőkkel kapcsolatot tartson.

Az ország egyik legnagyobb múltú gyára volt, csaknem 250 évig működött és egyszerre többszáz dolgozót foglalkoztatott a Pécsi Bőrgyár. A termelés azonban hosszas agónia után négy évvel ezelőtt végleg leállt. A hatalmas gyárterületen számos vállalkozás működik jelenleg is, de további üresen álló ipari ingatlanok és üzlethelyiségek várnak új befektetőkre.

Az egyébként cipőgyártással és cipők nagykereskedelmével foglalkozó Pécsi Bőr-Cipő Kft. felel a gyárterületen található épületek üzemeltetéséért, valamint az azokat hasznosító befektetőkkel való kapcsolattartásért is. – Reményeink szerint egyre több külföldi befektető ismeri fel hamar annak számtalan előnyét, hogy az egykori bőrgyár területén telepedjen le vállalkozásával – mondja Dr. Vass Mária, a pécsi cég ügyvezetője. – A Pécsi Bőr-Cipő Kft-nek pedig jelentős szerepe lesz az új fejlesztések megvalósulásában. Többek között az, hogy mi kommunikálunk majd a külföldi partnerekkel. Ahhoz azonban, hogy zökkenőmentes legyen velük az ügyintézés, jó, ha a munkatársaink németül is tudnak. Ezért két munkavállalónkat nyelvi tanfolyamra írattuk be. Mindketten sikeresen teljesítették azt. Reméljük, hogy a képzésen szerzett tudásukat a napi gyakorlatban továbbfejlesztik majd, hogy az eddiginél sokkal gördülékenyebben tudjanak telefonálni, email-ezni, tárgyalni német nyelven is.

Képzés a Pécsi Bőr-Cipő Kft-nél (pályázati azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0687) – a pécsi mikrovállalkozás ezzel a pályázatával 1 335 013 forintos támogatást nyert el ahhoz, hogy két munkavállalója 150 órás akkreditált német nyelvi képzésen vehessen részt. A munkatársak a tanfolyamot június 27-én fejezték be, és annak teljesítésének igazolásaként tanúsítványt kaptak.