Flaster in Fünfkirchen – a pécsi flaszter

A pécsi Király utca 9. és környékének hangulatát az elmúlt napokban meghatározták a „Flaster in Fünfkirchen” elnevezésű esemény élőszobrai, utcai jelenetei és színjátékai. A mai pécsi városlakók által megszemélyesített alakok egykori pécsi polgárokat, ma már ritkán látott személyeket, foglalkozásokat mutattak meg. Találkozhattunk rikkanccsal, cipőtisztítóval, fényképésszel, szendvicsemberrel, utcaseprővel, udvarossal, boldog ifjú párral és korzózó hölgykoszorúval. Mindez a Pécsi Országos Színházi Találkozó egyik, s igen népszerű off-rendezvényként valósult meg.

Flaster in Fünfkirchen

Flaster in Fünfkirchen

A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter, a Flaszter Műhely, és a PTE Babits M. Gyakorló Gimnáziumának Pódiumos növendékeivel együtt korhű légkört, igazi békebeli hangulatot sikerült varázsoltni a belvárosba. A látványosság- és az esemény színvonalát emelte a korhű fotózás lehetősége a korabeli személyek és tárgyak társaságában. Rivaldafény(képeslap) elnevezéssel alkalmi képeslap bemutatót is szervezett a klaszter a helyszínen.

Funfkirchen

Az utca tisztán tartója

A rendezvényhez a helyszínt a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár Belvárosi Könyvtára biztosította abban az épületben, ahol az egykori Hamerli Vaskereskedés üzlete, raktára és kiszolgáló épület-együttese található.  A POSzT ideje alatt ugyanitt a  CSGYMVK, a Pannon Klassz Közösség és a KUPÉ Egyesület szervezésében – a  könyvtár és terei – naponta „király” programokkal várták a látogatókat.

Flaster in Fünfkirchen

Flaster in Fünfkirchen