Gyermekeknek szóló, tudatformáló rendezvény a Barcson felújított mobilitási központban

gyermekeknek-szolo-tudatformalo-rendezveny-a-barcson-felujitott-mobilitasi-kozpontban

A Dráva mentén élő magyarok és horvátok közötti együttműködés fontosságát bemutató program keretében Barcs régi, átalakított sótárolója, immár mobilitási központként új funkciót kapott. Március 28-án általános iskola tanulói látogattak el a központba, hogy egy gyerekeknek szóló tudatformáló rendezvényen részt vegyenek. Az eseményen a diákok egy bemutató előadást hallgattak meg Barcs történelmi érdekességeiről és a térség természeti kincseiről, mint például a gyönyörű Dráva folyóról. Az előadó pedagógus ismertette a magyar-horvát határon átnyúló együttműködés jelentőségeit, hangsúlyozva az ezen területeken élő magyarok és horvátok közötti baráti kapcsolatokat és a közös kulturális örökséget.

A falatozás után a gyerekek felfedezték a mobilitási központ minden elemét, csapatokba rendeződtek, és kipróbálták az interaktív elemeket: az okospontokat, a túravezetőket, a Dráva gyümölcseit és a virtuális vízitúrát.

Az esemény lehetőséget teremtett a fiataloknak, hogy új ismereteket szerezzenek és élményekkel gazdagodjanak, miközben erősítették a magyar-horvát barátságot és a térség fejlődését támogató együttműködést.

A rendezvényt Koós Csaba Tibor, barcsi polgármester is végigkísérte, aki ezzel a gesztussal is kifejezte elhivatottságát a projekt mellett.

A rendezvény a HUHR1901/2.1.2/0120 számú, INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Programból a „Dráva menti ipari központok virtuális összekapcsolása Magyarország és Horvátország között (VICINaD)” című európai uniós pályázat keretében a barcsi Dráva parton található mobilitási központ épületének megvalósítása során valósult meg.

Írj kommentet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>